SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: met spoed cadeaus bestellen

2311-kado in huis

Verjaardags- of feestdagencadeau vergeten? Via internet is op het laatste moment nog van alles te bestellen.

Webwinkels leveren bestellingen vaak heel snel, meestal de volgende dag al. Wie een geschenk vergeten is, nog snel een bloemetje of een kaart wil bestellen, kan dat laten bezorgen. 

Kaartje
Bij de kaartensite Greetz.nl maken mensen via internet een kaart, die via de post wordt bezorgd. Dat kan zeven dagen per week. Als er voor 22.00 uur is besteld, wordt de kaart, of het via Greetz.nl bestelde cadeau, de volgende dag afgeleverd. De site heeft een eigen koeriersdienst voor bestellingen die op zondag ergens moeten zijn. Een kaart of iets anders dat door de brievenbus past, kan nog dezelfde dag worden afgeleverd bij bestelling die voor 14.00 uur zijn gedaan. Op de site staat meer informatie over de voorwaarden.

Bloemen
Via diverse bloemensites kunnen mensen een bosje nog dezelfde dag laten bezorgen. Dan moet er wel tijdig worden besteld, voor 14.00 uur of 15.00 uur. Daar komen vaak geen extra bezorgkosten bij, die zijn van zichzelf al flink. Onder meer Topbloemen en Fleurop bieden deze service. Op zondag wordt er doorgaans niet bezorgd.

Grotere webwinkels
Veel grotere webwinkels bezorgen uiterlijk de volgende dag. Bol.com heeft bijvoorbeeld uitgebreide bezorgmogelijkheden. Bestellingen die voor 23 uur gedaan worden, zijn over het algemeen de volgende dag al in huis. En leden van het (betaalde) Select-lidmaatschap kunnen zelfs gratis op dezelfde dag, 's avonds of op zondag laten bezorgen. Dit is voor niet-leden ook mogelijk, maar dan zijn de bezorgkosten wat hoger. Een deel van het assortiment is nog dezelfde dag af te halen bij een filiaal van Albert Heijn. Op de site staat hoe dit werkt.

Coolblue is ook een grote webwinkel die zeven dagen per week kan bezorgen. Een deel van het assortiment is vandaag nog in huis te krijgen, mits besteld voor 15.00 uur en tegen extra betaling. Bij de meeste artikelen is bezorging op de volgende dag gratis. Wie iets bestelt, kan het de dag erna 's avonds gratis geleverd krijgen. Handig voor mensen die overdag niet thuis zijn.

Tip
Vlak voor Sinterklaas en Kerstmis is het razend druk bij webshops. Ze garanderen dan niet altijd de snelle levering. Probeer dus niet op het aller-, allerlaatste moment nog iets in huis te halen als er geen garantie is op tijdige bezorging.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.