Zoeken
Menu Zoek

Tip: nieuw venster in de Verkenner

2403-tip-windows-verkenner

In de Verkenner van Windows 10 zit een handige optie: snel een tweede venster openen.

De Verkenner is het programma van Windows 10 om mappen te bekijken, bestanden te zoeken en ze te openen door erop te dubbelklikken. De Verkenner werkt op zichzelf heel goed, maar heeft een nadeel dat maar niet opgelost wordt door Microsoft: het is niet mogelijk om twee mappen tegelijk geopend in beeld te zien.

Twee vensters
Wie een bestand wil verplaatsen naar een andere map, moet het bestand kopiëren, dan de nieuwe map openen en het bestand erin plakken. Het zou handig zijn als er dan twee Verkenners geopend waren. Op zichzelf kan dat wel. De meeste mensen starten de Verkenner, om dan een tweede Verkenner te openen via bijvoorbeeld het Startmenu. Handig is anders.

Binnen de Verkenner kan een tweede venster openen een stuk sneller. De optie zit alleen een beetje verstopt. Start zo snel een tweede venster in de Verkenner:

  • Start de Verkenner.
  • Klik op Bestand.
  • Klik op Nieuw venster openen.

Het tweede venster opent.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.