SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: nieuwe profielfoto op Facebook

2502-facebook-profielfoto

Zin in een andere profielfoto op Facebook? Bijvoorbeeld omdat er net een leuke foto van u is gemaakt of omdat u een ander kapsel hebt? Een nieuwe profielfoto instellen is zo gebeurd.

De profielfoto's op Facebook zijn vierkante afbeeldingen. Als u een foto kiest die niet vierkant is, kunt u 'm op Facebook passend maken. De profielfoto moet trouwens minimaal 180 bij 180 pixels zijn. Een kleine gescande pasfoto gaat dus helaas niet.

Stel zo een nieuwe profielfoto in:

 • Ga naar de website www.facebook.com en log in met uw gegevens.
 • Klik bovenin op uw naam.
 • Beweeg de muisaanwijzer over de profielfoto en klik op Profielfoto bijwerken.
 • Klik op een foto die u al eerder op Facebook hebt gezet of u voeg een nieuwe foto toe vanaf de computer. Dat laatste doen wij. Klik op Foto uploaden.
 • De Verkenner opent. Blader naar de map waar u de foto hebt opgeslagen, selecteer een foto en klik op Openen.
 • De foto wordt naar Facebook verstuurd. Versleep de foto binnen het getoonde frame. Het gedeelte in het gekleurde vierkant wordt straks op Facebook getoond. De lichte delen aan de randen van het vierkant, verdwijnen.
 • Onder het frame staat een schuifbalk. Beweeg het bolletje op de schuifbalk naar rechts om in te zoomen op de foto en naar links om uit te zoomen.
 • Klik op Bijsnijden en opslaan als u tevreden bent. Als de foto niet uitgesneden hoefde te worden staat er alleen 'Opslaan'.

Uw nieuwe profielfoto is nu ingesteld.

Bekijk ook onze video waarin we laten zien hoe u een nieuwe profielfoto instelt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.