SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: nieuwe profielfoto op Facebook

2502-facebook-profielfoto

Zin in een andere profielfoto op Facebook? Bijvoorbeeld omdat er net een leuke foto van u is gemaakt of omdat u een ander kapsel hebt? Een nieuwe profielfoto instellen is zo gebeurd.

De profielfoto's op Facebook zijn vierkante afbeeldingen. Als u een foto kiest die niet vierkant is, kunt u 'm op Facebook passend maken. De profielfoto moet trouwens minimaal 180 bij 180 pixels zijn. Een kleine gescande pasfoto gaat dus helaas niet. 

Stel zo een nieuwe profielfoto in:

  • Ga naar de website www.facebook.com en log in met uw gegevens.
  • Klik bovenin op uw naam. 
  • Beweeg de muisaanwijzer over de profielfoto en klik op Profielfoto bijwerken.
  • Klik op een foto die u al eerder op Facebook hebt gezet of u voeg een nieuwe foto toe vanaf de computer. Dat laatste doen wij. Klik op Foto uploaden.
  • De Verkenner opent. Blader naar de map waar u de foto hebt opgeslagen, selecteer een foto en klik op Openen.
  • De foto wordt naar Facebook verstuurd. Versleep de foto binnen het getoonde frame. Het gedeelte in het gekleurde vierkant wordt straks op Facebook getoond. De lichte delen aan de randen van het vierkant, verdwijnen.
  • Onder het frame staat een schuifbalk. Beweeg het bolletje op de schuifbalk naar rechts om in te zoomen op de foto en naar links om uit te zoomen.
  • Klik op Bijsnijden en opslaan als u tevreden bent. Als de foto niet uitgesneden hoefde te worden staat er alleen 'Opslaan'.

Uw nieuwe profielfoto is nu ingesteld.

Bekijk ook onze video waarin we laten zien hoe u een nieuwe profielfoto instelt.

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.