Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 1 februari 2020

Pictogrammen sorteren op Bureaublad

1908-windows

Ruim het Bureaublad van de Windows-pc op door de pictogrammen te sorteren.

Op het Bureaublad van de computer met Windows 7 en 10 staan allerlei pictogrammen: van snelkoppelingen naar programma's tot aan bestanden die u er zelf hebt bewaard. Met een paar muisklikken sorteert u de pictogrammen bijvoorbeeld op naam of op type pictogram. Dat gaat als volgt:

  • Ga naar het Bureaublad.
  • Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje.
  • Een snelmenu verschijnt. Ga met de muisaanwijzer over de optie 'Sorteren op'.
  • Vier opties verschijnen in beeld: Naam, Grootte, Itemtype en Gewijzigd op. Met de optie 'Naam' worden de pictogrammen op naam gesorteerd, van A tot Z. Bij 'Grootte' worden de mappen gesorteerd op welke de meeste inhoud hebben. Met 'Itemtype' worden bijvoorbeeld alle Word-bestanden bij elkaar gezet. En met 'Gewijzigd op' sorteert u ze op datum. Klik op één van de opties.

De pictogrammen worden direct gesorteerd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.