SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: pictogrammen sorteren op Bureaublad

1908-windows

Ruim het Bureaublad van de Windows-pc op door de pictogrammen te sorteren.

Op het Bureaublad van de computer met Windows Vista, 7, 8.1 en 10 staan allerlei pictogrammen: van snelkoppelingen naar programma's tot aan bestanden die u er zelf hebt bewaard. Met een paar muisklikken sorteert u de pictogrammen bijvoorbeeld op naam of op type pictogram. Dat gaat als volgt:

  • Ga naar het Bureaublad.
  • Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje.
  • Een snelmenu verschijnt. Ga met de muisaanwijzer over de optie 'Sorteren op'.
  • Vier opties verschijnen in beeld: Naam, Grootte, Itemtype en Gewijzigd op. Met de optie 'Naam' worden de pictogrammen op naam gesorteerd, van A tot Z. Bij 'Grootte' telt de grootte van het pictogram. Met 'Itemtype' worden bijvoorbeeld alle Word-bestanden bij elkaar gezet. En met 'Gewijzigd op' sorteert u ze op datum. Klik op één van de opties.

De pictogrammen worden direct gesorteerd.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.