Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: Reisvergelijkers

tip(2)

Lekker zelf op internet zoeken naar de beste vakanties.

Wie op reis gaat is niet langer aangewezen op het reisbureau. Zelf een vakantie zoeken via internet biedt meer mogelijkheden. En u kunt op zoek naar de voordeligste optie. Een goede hulp daarbij bieden diverse vergelijkingssites.

GoEuro
GoEuro is een website die reisroutes vergelijkt voor alle vervoersmiddelen. Zoals de trein, de bus, het vliegtuig of uw eigen auto. Zo hebt u snel inzicht in de mogelijke routes, de reisduur en de kosten. Lees er meer over in de tip 'Handige reisapp bundelt vervoersopties'.

Trivago
De homepage van Trivago is even minimalistisch als die van Google. Buiten een zoekbalk is er niets te zien, behalve dan de slogan 'Vind je ideale hotel voor de beste prijs'. Wel zo overzichtelijk dus. Het is direct duidelijk wat hier te halen valt. Trivago bundelt informatie over accommodaties, maar is geen boekingssite. Per accommodatie ziet u een rapportcijfer dat wordt gegeven op basis van beoordelingen door gasten. Bij de accommodaties staan links, met prijsvermelding, naar de verschillende sites waar de accommodatie te boeken is.

TripAdvisor
Wie liever alle reisinformatie op een plek gebundeld ziet kan terecht bij TripAdvisor. De site heeft een schat aan informatie over hotels, vakantiewoningen, restaurants ,activiteiten en vluchten wereldwijd. Voorzien van beoordelingen door reizigers. In één oogopslag is te zien waar u kunt logeren in Antwerpen, waar het eten bourgondisch is en wat er te beleven valt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.