SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: robotstofzuiger houdt het huis schoon

240715_robotstofzuiger_home

De hedendaagse technologie neemt u huishoudelijk werk uit handen. Een robotstofzuiger maakt bijvoorbeeld automatisch de vloeren schoon.

Het schoonmaken van het huis kan op een gegeven moment een obstakel worden. Zeker een klusje als stofzuigen kan lichamelijke klachten opleveren. Een robotstofzuiger kan uitkomst bieden voor het schoonhouden van uw huis. 

Een robotstofzuiger beweegt zelfstandig en maakt zo de vloer schoon. Door middel van camera's en sensoren kan de stofzuiger het juiste pad vinden. Ronddraaiende borsteltjes vegen het vuil in een grote borstel die het in een opvangbak deponeert. SeniorWeb-medewerker Bas Nijdam kocht vier jaar geleden al een robotstofzuiger. 'Het werkt fantastisch, maar het is wel belangrijk om zo min mogelijk obstakels op de vloer te hebben. Vooral kabels zorgen voor problemen. Deze kunnen vast gaan zitten in de borsteltjes. Daarnaast is een extra zachte stootrand een aanrader.'

Nadelen
De robotstofzuiger is handig dus, maar heeft ook wel wat nadelen. Zo worden hoekjes nog weleens overgeslagen en kan het apparaat moeite hebben met hoogpolig tapijt. Maar over het algemeen kunt u de stofzuiger goed inzetten voor het dagelijks vuil. De robotstofzuiger van nu kan nog niet alles zelfstandig. U moet bijvoorbeeld wel zelf de stofbak legen na gebruik. Ook de borsteltjes moeten regelmatig schoongemaakt worden.  

Kosten
Er zijn al robotstofzuigers voor een paar tientjes, maar er zijn ook modellen van duizend euro. Voor de meeste robotstofzuigers bent u echter een paar honderd euro kwijt. Het aanbod in merken is ruim. Veel bekende elektronicafabrikanten, zoals Samsung, Philips en LG, maken robotstofzuigers. Daarnaast hebben iRobot en Neato ook veel verschillende modellen.

Kopen
Het aanbod van robotstofzuigers is groot. Let bij het aanschaffen op de volgende punten:

  • geschiktheid voor hoeken;
  • zuigkracht;
  • gebruiksduur;
  • oplaadtijd;
  • decibel van de stofzuiger;
  • grootte van stofbak;
  • hoogte van de stofzuiger in verband met de bank of het bed;
  • mogelijkheid voor extra zachte stootrand.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.