Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: robotstofzuiger houdt het huis schoon

240715_robotstofzuiger_home

De hedendaagse technologie neemt u huishoudelijk werk uit handen. Een robotstofzuiger maakt bijvoorbeeld automatisch de vloeren schoon.

Het schoonmaken van het huis kan op een gegeven moment een obstakel worden. Zeker een klusje als stofzuigen kan lichamelijke klachten opleveren. Een robotstofzuiger kan uitkomst bieden voor het schoonhouden van uw huis.

Een robotstofzuiger beweegt zelfstandig en maakt zo de vloer schoon. Door middel van camera's en sensoren kan de stofzuiger het juiste pad vinden. Ronddraaiende borsteltjes vegen het vuil in een grote borstel die het in een opvangbak deponeert. SeniorWeb-medewerker Bas Nijdam kocht vier jaar geleden al een robotstofzuiger. 'Het werkt fantastisch, maar het is wel belangrijk om zo min mogelijk obstakels op de vloer te hebben. Vooral kabels zorgen voor problemen. Deze kunnen vast gaan zitten in de borsteltjes. Daarnaast is een extra zachte stootrand een aanrader.'

Nadelen
De robotstofzuiger is handig dus, maar heeft ook wel wat nadelen. Zo worden hoekjes nog weleens overgeslagen en kan het apparaat moeite hebben met hoogpolig tapijt. Maar over het algemeen kunt u de stofzuiger goed inzetten voor het dagelijks vuil. De robotstofzuiger van nu kan nog niet alles zelfstandig. U moet bijvoorbeeld wel zelf de stofbak legen na gebruik. Ook de borsteltjes moeten regelmatig schoongemaakt worden.

Kosten
Er zijn al robotstofzuigers voor een paar tientjes, maar er zijn ook modellen van duizend euro. Voor de meeste robotstofzuigers bent u echter een paar honderd euro kwijt. Het aanbod in merken is ruim. Veel bekende elektronicafabrikanten, zoals Samsung, Philips en LG, maken robotstofzuigers. Daarnaast hebben iRobot en Neato ook veel verschillende modellen.

Kopen
Het aanbod van robotstofzuigers is groot. Let bij het aanschaffen op de volgende punten:

  • geschiktheid voor hoeken;
  • zuigkracht;
  • gebruiksduur;
  • oplaadtijd;
  • decibel van de stofzuiger;
  • grootte van stofbak;
  • hoogte van de stofzuiger in verband met de bank of het bed;
  • mogelijkheid voor extra zachte stootrand.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.