SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: Samsung Galaxy Tab beveiligen

slotje Het hoeft niet, maar het is wel zo veilig: beveilig uw Samsung Galaxy Tab. U neemt uw tablet waarschijnlijk overal mee naartoe. Met een beveiliging voorkomt u dat anderen zomaar op uw Samsung Galaxy Tab kunnen werken.

U kunt de tablet op de volgende manier vergrendelen, zodat men niet zomaar in uw tablet kan snuffelen.

 • Tik rechtsonder op Apps.
 • Tik op Instellingen.
 • Tik op het tabblad Apparaat > Vergrendelscherm. Op een apparaat met Android 4.2.2 tikt onder 'Persoonlijk' op Vergrendelscherm.
 • Tik op Schermvergrendeling.
 • U krijgt een overzicht van de verschillende vergrendelingsmogelijkheden (uitleg van de mogelijkheden beschrijven we onder aan deze stappen). De vervolgstappen zijn afhankelijk van uw keuze. Wij kiezen voor een beveiliging aan de hand van een pincode. Tik op Geef PIN-code in.
 • Typ een viercijferige pincode.
 • Tik op Doorgaan.
 • Typ nogmaals de door u gekozen pincode.
 • Tik op OK.

U hebt nu een pincode als beveiliging van uw tablet ingesteld. U kunt uw tablet alleen ontgrendelen door deze code in te voeren. Wilt u uw vergrendeling wijzigen, dan doet u dat via hetzelfde menu. Alleen moet u ter beveiliging dan wel eerst uw huidige code invoeren.

Vergrendelingsmogelijkheden

 1. Vegen: deze optie staat standaard ingesteld als u net een nieuwe Tab hebt aangeschaft. Dit is geen beveiliging. U hoeft alleen met uw vinger over het scherm te vegen om de tablet te ontgrendelen.
 2. Gezichtontgrendeling (Tab 3): bij deze vergrendeling kunt u uw tablet ontgrendelen met uw gezicht. Dit gaat aan de hand van gezichtsherkenning. Houd er rekening mee dat mensen die op u lijken, uw tablet ook kunnen ontgrendelen.
 3. Gezicht en stem (Tab 3): bij deze vergrendeling gebruikt u ook uw gezicht om uw tablet te ontgrendelen, extra functie is de stem. Dit is een extra check.
 4. Patroon: u ziet negen stippen. Door minimaal vier stippen met elkaar te verbinden, tekent u een patroon. Met dit patroon kunt u later uw tablet ontgrendelen.
 5. Pincode: bij deze optie voert u een viercijferige pincode in, die u gebruikt om de tablet te ontgrendelen.
 6. Wachtwoord: bij deze vergrendeling voert u een wachtwoord in.
 7. Geen: kiest u voor deze optie, dan hebt u geen schermvergrendeling op uw tablet.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.