SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: schermrotatie uitzetten

tip(10) Soms wilt u juist niet dat het scherm meedraait als u een tablet of smartphone kantelt. Zet deze schermrotatie tijdelijk uit op uw toestel.

Wie zijn toestel een kwartslag draait ziet het scherm meebewegen. Reuze handig in de meeste gevallen, maar soms is het juist de bedoeling dat het scherm níet draait. Bijvoorbeeld bij het bekijken van een foto die op zijn kant staat. Daarom is het mogelijk deze functie uit te zetten. Tijdelijk of permanent.

iPhone/iPad (vanaf iOS 7)

  • Veeg met uw vinger van onder naar boven over het scherm. Op de iPhone X veegt u het scherm van rechtsboven naar beneden.
  • Het Bedieningspaneel verschijnt. Links staat een pictogram met een slotje en een pijl eromheen. Tik daarop en het scherm wordt vastgezet. (Ziet u het slotje met de pijl eromheen niet, dan vergrendelt u het scherm met de zijschakelaar. Het knopje boven de volumeknoppen aan de zijkant van de iPhone/iPad.)
  • Tik nogmaals om het scherm weer vrij te geven zodat het weer meebeweegt.

Druk op de Thuisknop om terug te keren naar het Beginscherm of veeg het scherm van onder naar boven (iPhone X).

Android-toestellen

  • Veeg met uw vinger van boven naar beneden over het scherm.
  • Het 'Snelle instellingenpaneel' verschijnt. Zoek nu, afhankelijk van uw Android-versie, naar een pictogram 'Automatische rotatie' of 'Schermrotatie'. Tik daarop en het scherm wordt vastgezet.
  • Tik nogmaals om het scherm weer vrij te geven zodat het weer meebeweegt. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.