Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: snel bladeren door openstaande vensters

2708-tab

De sneltoets Alt+Tab is een handige manier om door alle actieve vensters op de Windows-computer te bladeren. U gebruikt het toetsenbord in plaats van de muis.

Wie meerdere programma's open heeft staan, ziet daar de pictogrammen van in de Taakbalk. U kunt de vensters openen door op het juiste pictogram te klikken. Het is ook mogelijk om snel door alle openstaande vensters te bladeren. Dat gaat via de sneltoets Alt+Tab. Het werkt als volgt:

  • Druk op het toetsenbord de Alt-toets in met uw linkerduim en houd de toets ingedrukt. De toets bevindt zich links van de spatiebalk.
  • Druk met uw wijsvinger eenmaal op de Tab-toets (naast de letter Q), terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.
  • Een balk verschijnt in beeld. Hierin staan de pictogrammen van alle programmavensters die actief zijn. Houd de Alt-toets nog steeds ingedrukt. Elke keer dat u nu op de Tab-toets drukt, wordt een ander programmavenster geselecteerd in de smalle balk.
  • Is het venster in beeld waarin u verder wilt gaan? Laat dan de Alt-toets los.

De smalle balk verdwijnt en u kunt direct aan het werk in het venster.

Video

Bekijk in onze video hoe u gemakkelijk door vensters bladert.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.