SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: snel bladeren door openstaande vensters

2708-tab

De sneltoets Alt+Tab is een handige manier om door alle actieve vensters op de Windows-computer te bladeren. U gebruikt het toetsenbord in plaats van de muis.

Wie meerdere programma's open heeft staan, ziet daar de pictogrammen van in de Taakbalk. U kunt de vensters openen door op het juiste pictogram te klikken. Het is ook mogelijk om snel door alle openstaande vensters te bladeren. Dat gaat via de sneltoets Alt+Tab. Het werkt als volgt:

  • Druk op het toetsenbord de Alt-toets in met uw linkerduim en houd de toets ingedrukt. De toets bevindt zich links van de spatiebalk.
  • Druk met uw wijsvinger eenmaal op de Tab-toets (naast de letter Q), terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt. 
  • Een balk verschijnt in beeld. Hierin staan de pictogrammen van alle programmavensters die actief zijn. Houd de Alt-toets nog steeds ingedrukt. Elke keer dat u nu op de Tab-toets drukt, wordt een ander programmavenster geselecteerd in de smalle balk.
  • Is het venster in beeld waarin u verder wilt gaan? Laat dan de Alt-toets los.

De smalle balk verdwijnt en u kunt direct aan het werk in het venster.

Video

Bekijk in onze video hoe u gemakkelijk door vensters bladert.

 

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.