SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: snel routebeschrijving maken in Google Maps

Google_Maps_snel_route

U bent via Google Maps op een locatie gestuit en wilt weten wat de route ernaartoe is. Met een rechtermuisklik hebt u dat zo in kaart.

In Google Maps kunt u locaties opzoeken over heel de wereld en ze via afbeeldingen dichterbij bekijken. Heel leuk, maar de site kunt u ook heel praktisch gebruiken. Voor routebeschrijvingen bijvoorbeeld. Hebt u nu een bestemming in beeld waarnaar u graag de route wilt weten, dan is dat zo opgevraagd via de rechtermuisknop.

  • Klik in google.nl/maps met de rechtermuisknop op de plek van bestemming.
  • Klik op Routebeschrijving naar dit punt.
  • Links in beeld verschijnt de routeplanner. Het eindpunt staat ingevuld, maar het startpunt nog niet. Klik in het veld 'Kies een vertrekpunt' en typ een startpunt. 
  • Tijdens het typen verschijnen wat suggesties. Klik op het juiste vertrekpunt.
  • De route wordt berekend. Wilt u met de auto, het openbaar vervoer, lopend of met de fiets? Klik linksboven in het blauwe deel op het bijbehorende pictogram. 
  • In het linkerdeel verschijnt de route-informatie. Soms staan er meerdere routes. Klik tweemaal op een route om heel de routebeschrijving te bekijken.

Bekijk ook in onze video hoe dit werkt.

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.