SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: snel toegang tot mappen via Startmenu

220917_mappen_startmenu_home

Krijg snel toegang tot veelgebruikte mappen via pictogrammen in het Startmenu van Windows 10. Bepaal zelf welke mappen er staan weergegeven in het menu.

Het Startmenu geeft u toegang tot alle informatie en programma's op de computer. Helemaal links onderaan in het Startmenu staat een aantal pictogrammen waarmee u toegang krijgt tot belangrijke mappen of menu's. Standaard staan hier al de knoppen Aan/uit, Instellingen en Account. Dit zijn belangrijke knoppen voor het gebruik van de computer. Zoals de namen al aangeven, kunt u hiermee respectievelijk de computer uitzetten, het menu Instellingen openen en instellingen rondom het actieve account regelen.

Aanpassen mappen in Startmenu
Naast deze standaard pictogrammen kunt u nog meer pictogrammen toevoegen. Denk aan een koppeling naar de Verkenner of de map Documenten. Zo maakt u voor uzelf een fijn werkend Startmenu met snel toegang tot veelgebruikte mappen. 

  • Klik op de knop Starten.
  • Klik op Instellingen (het pictogram van het tandwiel).
  • Klik op Persoonlijke instellingen.
  • Klik in het linkermenu op Start.
    Menu Instellingen
  • Klik op Kiezen welke mappen in Start worden weergegeven.
  • Standaard staat 'Instellingen' weergegeven. Het is raadzaam om deze ook aan te laten staan. Daarnaast kunt u naar wens mappen toevoegen. Klik onder de map die u in het menu wilt toevoegen op Uit. De tekst verandert in 'Aan'.
  • Als alle gewenste mappen aanstaan, sluit u het menu Instellingen door rechtsboven op het kruisje te klikken.

Video
Bekijk in de onderstaande video de stappen nog eens rustig:

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.