SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Snelle instellingen in Outlook.com

tip(2)

Snelle instellingen in het vernieuwde Outlook.com bundelt een aantal veelgebruikte opties.

Outlook.com heeft een set handige snelle instellingen. Daarin heeft Microsoft een aantal veelgebruikte opties bijeengebracht. Ze zijn ook elders in het volledige instellingenmenu te vinden, maar de optie 'Snelle instellingen' bespaart u die zoektocht. 

Snelle instellingen

 • Ga naar Outlook.com en log in.
 • Klik rechtsboven in de blauwe balk op het tandwiel.
 • De snelle instellingen zijn direct zichtbaar. We lopen de opties één voor één langs.
  • Onder 'Thema' kiest u met één muisklik een andere kleur en sfeer voor Outlook.com. Klik op Alle thema's weergeven om meer keuzes in beeld te krijgen.
  • Onder 'Gespreksweergave' verandert u de manier waarop de berichten worden getoond. Alle reacties op een bericht bij elkaar met de nieuwste berichten bovenaan dan wel onderaan, of gewoon alle berichten in de volgorde waarin ze binnenkomen.
  • Onder 'Leesvenster' geeft u aan of u een voorbeeldvenster rechts of onderaan wilt zien, of geen venster.
  • 'Postvak IN met prioriteit'. Zet dit aan als u wilt dat Outlook.com de mails onderverdeelt in twee tabbladen: 'Prioriteit' en 'Overige'.
  • 'Afbeelding van afzender'. Zet dit aan als u de initialen van elke afzender wilt zien in de berichtenlijst, of een foto indien beschikbaar.
  • 'Groeperen op datum'. De mails worden standaard gesorteerd op datum. Wanneer deze optie aanstaat ziet u in het Postvak IN tussenkopjes als 'Gisteren', 'Deze week' en 'Vorige week'. Zet de optie uit als u deze tussenkopjes niet wilt zien.
  • 'Voorbeeld van bijlage'. Wanneer deze optie aanstaat ziet u standaard een voorbeeld van aangehechte bijlages.
  • 'Voorbeeldtekst voor berichten'. Wanneer deze optie aanstaat ziet u van elk bericht in de lijst drie regels met afzender, onderwerp een deel van de berichtregel. Zet het uit als u dat niet overzichtelijk vindt.

Nieuwe of oude Outlook.com
Microsoft maakt de vernieuwde omgeving in fases voor iedereen beschikbaar, dus de kans bestaat dat u nog de oude omgeving ziet. Geen nood, schakel zo handmatig de nieuwe omgeving in:

 • Ga naar Outlook.com en log in.
 • U krijgt de vraag of u de bètaversie (testversie) wilt proberen. Klik op de knop Bètaversie uitproberen om de nieuwe opzet te activeren. Krijgt u die vraag niet, zoek dan rechtsboven in de lichtblauwe balk naar de knop Bètaversie uitproberen en klik daarop.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.