Menu Zoek

SOS-noodmelding versturen met iPhone

SOS_melding_png(1)

Verstuur met de iPhone in gevaarlijke situaties een noodmelding naar hulpdiensten en bepaalde contactpersonen.

Bent u in nood, stuur dan met de iPhone met iOS 11 een SOS-noodmelding. Een alarm gaat dan af en hulpdiensten worden ingeschakeld. Daarnaast ontvangen vooraf ingestelde contactpersonen een bericht met uw huidige locatie.

SOS-noodmelding instellen

 • Tik op de app Instellingen.
 • Scrol naar onderen en tik op SOS-noodmelding.
 • Tik eventueel op het schuifje achter 'Automatisch bellen'. Het schuifje kleurt groen en de functie staat aan. Nu worden bij een noodoproep de hulpdiensten meteen gebeld, zonder dat u nog ergens op moet tikken.
 • Als 'Automatisch bellen' aanstaat, schakelt de iPhone de functie 'Aftelgeluid' in. Dit houdt in dat bij een SOS-noodmelding een alarm drie seconden afgaat voordat het alarmnummer gebeld wordt. Liever geen waarschuwingsgeluid horen? Tik dan op het schuifje achter 'Aftelgeluid'.
 • Voeg ook SOS-contactpersonen toe. Zij ontvangen een bericht met uw huidige locatie wanneer u een noodoproep doet. Staan er al contactpersonen? U hebt dan ooit in de app Gezondheid al SOS-contactpersonen geselecteerd. Is dit niet het geval, tik dan op Configureer contact voor noodgeval om een contactpersoon toe te voegen.  
 • Tik eventueel op Maak Medische ID aan.
 • Tik op Wijzig en vul uw gegevens in.
 • Scrol naar beneden en tik op Voeg SOS-contactpersoon toe.
 • Tik op de persoon die een bericht moet ontvangen wanneer u in nood bent.
 • Geef aan wat de relatie is met de desbetreffende persoon, zoals dat hij/zij uw kind is.
 • Voeg eventueel meer mensen toe door te tikken op Voeg SOS-contactpersoon toe.
 • Tik op Gereed.

U kunt de contactpersonen op een later moment nog wijzigen in de Gezondheid-app.

 

SOS-noodmelding versturen
Druk in een noodgeval vijf keer achter elkaar op de aan-uitknop van de iPhone. Een waarschuwingsgeluid gaat af, de iPhone telt af van drie naar nul seconden en vervolgens wordt het alarmnummer gebeld. Na het bellen van het alarmnummer, krijgen SOS-contactpersonen een sms met uw locatie. Als u van plek verandert, ontvangen zij een melding met de nieuwe locatie.

SOS-noodmelding versturen als 'Automatisch bellen' uitstaat
Als u de functie 'Automatisch bellen' niet gebruikt, kunt u nog wel een noodoproep doen. Dit kost alleen meer tijd. Druk in nood op een iPhone 7 of lager vijf keer achter elkaar op de aan-uitknop. Op een iPhone 8 en hoger houdt u de aan-uitknop en volumeknop lang ingedrukt. De optie 'SOS-noodmelding' verschijnt in beeld. Sleep deze naar rechts om een noodoproep te doen. Een alarm gaat af, de iPhone telt af van drie naar nul seconden en vervolgens wordt het alarmnummer gebeld. Na het bellen van het alarmnummer, ontvangen SOS-contactpersonen een sms met uw locatie. Als u van plek verandert, krijgen zij een melding met de nieuwe locatie.

SOS-noodmelding annuleren/stopzetten
Tik op Stop > Stop met bellen als u per ongeluk een noodmelding stuurt. Als u niet langer meer in gevaar bent, zet dan het delen van uw locatie met SOS-contactpersonen uit. Tik hiervoor op Stop delen van SOS-locatie. Ziet u dit niet staan, tik dan eerst op InstellingenSOS-noodmelding.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.