SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: spullen zoeken en verkopen op Marktplaats

07082015_Marktplaatslogo(1)

Marktplaats is een online markt waar particulieren en bedrijven spullen en diensten kunnen aanbieden.

Wie vroeger tweedehands waar op de kop wilde tikken of juist andere mensen blij wilde maken met overbodige spullen, ploos de zoekertjes door in de lokale krant of plaatste een advertentie op het prikbord bij de buurtsuper. Tegenwoordig bent u die sta-in-de-weg-kast het snelste kwijt via Marktplaats.nl. Per dag worden daar gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties geplaatst door particulieren en bedrijven. Van alles wordt aangeboden: van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De website is eenvoudig in gebruik en zorgt simpelweg dat vragers en aanbieders van spullen contact met elkaar krijgen. Het contact zelf over de producten of diensten gaat buiten de site om.

Hoe werkt het?
Wie de site bezoekt, ziet op de openingspagina een aantal geselecteerde aanbiedingen van recent aangeboden spullen plus de populairste items van het moment. Zoeken naar producten gaat via de zoekbalk boven in beeld. 

  • Typ uw zoekterm in de zoekbalk, typ bijvoorbeeld 'fauteuil'.
  • Zet een vinkje voor Zoek in titel en beschrijving om de meeste resultaten te krijgen.
  • Typ in het veld voor 'Alle afstanden' eventueel uw postcode en geef via het uitklapmenu 'Alle afstanden' aan of u alleen advertenties in de buurt wilt bekijken.
  • Klik op Zoek
  • Er verschijnt een overzicht van relevante advertenties. Klik op een advertentie om 'm te bekijken.
  • Op sommige producten kunt u een bod uitbrengen via de knop Plaats een bod. Bij spullen die tegen een vaste prijs worden verkocht, kunt u de verkoper mailen via de knop E-mail deze adverteerder.

Zoeken kan trouwens ook per rubriek. Als u nieuwe meubels zoekt, maar u weet nog niet precies wat of u wilt gewoon snuffelen, dan is dat de beste methode.

Spullen verkopen
Zelf spullen verkopen gaat via de knop Plaats advertentie linksboven op iedere pagina. Volg de eenvoudige instructies op het scherm en vergeet niet alvast wat foto's van uw spulletjes paraat te hebben op uw computer, die u bij uw advertentie kunt plaatsen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.