Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: spullen zoeken en verkopen op Marktplaats

07082015_Marktplaatslogo(1)

Marktplaats is een online markt waar particulieren en bedrijven spullen en diensten kunnen aanbieden.

Wie vroeger tweedehands waar op de kop wilde tikken of juist andere mensen blij wilde maken met overbodige spullen, ploos de zoekertjes door in de lokale krant of plaatste een advertentie op het prikbord bij de buurtsuper. Tegenwoordig bent u die sta-in-de-weg-kast het snelste kwijt via Marktplaats.nl. Per dag worden daar gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties geplaatst door particulieren en bedrijven. Van alles wordt aangeboden: van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De website is eenvoudig in gebruik en zorgt simpelweg dat vragers en aanbieders van spullen contact met elkaar krijgen. Het contact zelf over de producten of diensten gaat buiten de site om.

Hoe werkt het?
Wie de site bezoekt, ziet op de openingspagina een aantal geselecteerde aanbiedingen van recent aangeboden spullen plus de populairste items van het moment. Zoeken naar producten gaat via de zoekbalk boven in beeld.

 • Typ uw zoekterm in de zoekbalk, typ bijvoorbeeld 'fauteuil'.
 • Zet een vinkje voor Zoek in titel en beschrijving om de meeste resultaten te krijgen.
 • Typ in het veld voor 'Alle afstanden' eventueel uw postcode en geef via het uitklapmenu 'Alle afstanden' aan of u alleen advertenties in de buurt wilt bekijken.
 • Klik op Zoek.
 • Er verschijnt een overzicht van relevante advertenties. Klik op een advertentie om 'm te bekijken.
 • Op sommige producten kunt u een bod uitbrengen via de knop Plaats een bod. Bij spullen die tegen een vaste prijs worden verkocht, kunt u de verkoper mailen via de knop E-mail deze adverteerder.

Zoeken kan trouwens ook per rubriek. Als u nieuwe meubels zoekt, maar u weet nog niet precies wat of u wilt gewoon snuffelen, dan is dat de beste methode.

Spullen verkopen
Zelf spullen verkopen gaat via de knop Plaats advertentie linksboven op iedere pagina. Volg de eenvoudige instructies op het scherm en vergeet niet alvast wat foto's van uw spulletjes paraat te hebben op uw computer, die u bij uw advertentie kunt plaatsen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.