Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: stijl van PowerPoint-presentatie veranderen

2110-powerpoint-stijlen

Presentaties in PowerPoint zien er vaak mooi uit. Van een bestaande presentatie kunt u de stijl gemakkelijk aanpassen. Handig als u hem met weinig moeite in een nieuw jasje wilt steken.

Bij deze tip gaan wij uit van een bestaande presentatie in PowerPoint 2013. Van die presentatie is de stijl gemakkelijk te veranderen aan de hand van standaardthema's.

  • Klik op het tabblad Ontwerpen.
  • In het Lint staan in de groep 'Thema's' allerlei kant-en-klare ontwerpen voor presentaties. Wijs ze om de beurt aan om te zien welk effect ze hebben op uw presentatie.
  • Rechts van de voorbeelden staan knopjes met pijltjes. Deze gebruikt u om door de lijst met voorbeelden te bladeren. Klik op het pijltje dat naar beneden wijst om een rij omlaag te gaan en daarvan de voorbeelden te zien.
  • Hebt u iets moois gevonden? Klik dan op het voorbeeld om uw hele presentatie in die stijl te laten weergeven.
  • Vindt u de nieuwe stijl toch niet zo mooi? Druk dan op de sneltoets Ctrl+Z om de wijziging ongedaan te maken. Of klik linksboven in beeld op het ronde pijltje naar links.
  • Vindt u de nieuwe stijl juist wel mooi? Vergeet dan niet de presentatie op te slaan. Klik op het menu Bestand > Opslaan als > Bladeren.
  • Blader naar de gewenste map.
  • Typ de gewenste naam in het vak en klik op Opslaan.

Video
In onderstaande video doen we dit (en meer) voor.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.