SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: stijl van PowerPoint-presentatie veranderen

2110-powerpoint-stijlen

Presentaties in PowerPoint zien er vaak mooi uit. Van een bestaande presentatie kunt u de stijl gemakkelijk aanpassen. Handig als u hem met weinig moeite in een nieuw jasje wilt steken.

Bij deze tip gaan wij uit van een bestaande presentatie in PowerPoint 2013. Van die presentatie is de stijl gemakkelijk te veranderen aan de hand van standaardthema's.

  • Klik op het tabblad Ontwerpen.
  • In het Lint staan in de groep 'Thema's' allerlei kant-en-klare ontwerpen voor presentaties. Wijs ze om de beurt aan om te zien welk effect ze hebben op uw presentatie.
  • Rechts van de voorbeelden staan knopjes met pijltjes. Deze gebruikt u om door de lijst met voorbeelden te bladeren. Klik op het pijltje dat naar beneden wijst om een rij omlaag te gaan en daarvan de voorbeelden te zien.
  • Hebt u iets moois gevonden? Klik dan op het voorbeeld om uw hele presentatie in die stijl te laten weergeven. 
  • Vindt u de nieuwe stijl toch niet zo mooi? Druk dan op de sneltoets Ctrl+Z om de wijziging ongedaan te maken. Of klik linksboven in beeld op het ronde pijltje naar links.
  • Vindt u de nieuwe stijl juist wel mooi? Vergeet dan niet de presentatie op te slaan. Klik op het menu Bestand > Opslaan als  > Bladeren.
  • Blader naar de gewenste map.
  • Typ de gewenste naam in het vak en klik op Opslaan.

Video
In onderstaande video doen we dit (en meer) voor.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.