Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 20 december 2019

Tip: uitgebreider zoeken op Google Afbeeldingen

2606-google

Via de site Google Afbeeldingen kunt u foto's en plaatjes op internet zoeken. De zoekresultaten zijn ook te verfijnen.

Standaard krijgt u na een zoekactie bij Google Afbeeldingen een ongefilterd resultaat te zien met allerlei afbeeldingen die gevonden zijn. Maar er is meer mogelijk. Zo zijn de resultaten te verfijnen.

  • Open de website https://www.google.nl/imghp?hl=nl&gws_rd=ssl
  • Typ in het zoekvak een zoekwoord en druk op de Enter-toets.
  • Het scherm met resultaten opent. Boven in beeld staan nu wat menuopties. Klik op Tools.
  • Er verschijnen nu verschillende onderdelen, zoals 'Grootte', 'Kleur' en 'Type', met een driehoekje ernaast. Klik op de driehoek om de verschillende mogelijkheden te bekijken en een optie te kiezen. Klik bij 'Grootte' bijvoorbeeld op Groot om alleen grote afbeeldingen te tonen bij de zoekresultaten.

Loop alle opties op uw gemak door en klik op de mogelijkheden die u wilt toepassen op de zoekresultaten. Zo filtert u de afbeeldingen zodat u makkelijker vindt wat u zoekt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.