Zoeken
Menu Zoek

Tip: uitgebreider zoeken op Google Afbeeldingen

2606-google

Via de site Google Afbeeldingen kunt u foto's en plaatjes op internet zoeken. De zoekresultaten zijn ook te verfijnen.

Standaard krijgt u na een zoekactie bij Google Afbeeldingen een ongefilterd resultaat te zien met allerlei afbeeldingen die gevonden zijn. Maar er is meer mogelijk. Zo zijn de resultaten te verfijnen.

  • Open de website https://www.google.nl/imghp?hl=nl&gws_rd=ssl
  • Typ in het zoekvak een zoekwoord en druk op de Enter-toets.
  • Het scherm met resultaten opent. Boven in beeld staan nu wat menuopties. Klik op Zoekhulpmiddelen.
  • Er verschijnen nu verschillende onderdelen, zoals 'Grootte', 'Kleur' en 'Type', met een driehoekje ernaast. Klik op de driehoek om de verschillende mogelijkheden te bekijken en een optie te kiezen. Klik bij 'Grootte' bijvoorbeeld op Groot om alleen grote afbeeldingen te tonen bij de zoekresultaten. 

Loop alle opties op uw gemak door en klik op de mogelijkheden die u wilt toepassen op de zoekresultaten. Zo filtert u de afbeeldingen zodat u makkelijker vindt wat u zoekt.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.