SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: uw nagelaten bestanden veiligstellen

tip We zijn er niet graag mee bezig, maar het is wel belangrijk na te denken over onze nalatenschap. Leg een digitaal archief aan voor uw nabestaanden. 

Wat gebeurt er na overlijden met uw digitale archief? Niet een onderwerp waar we ons graag mee bezighouden. Zoals we ook niet graag naar de tandarts gaan, maar wel de noodzaak ervan zien. Denk daarom eens na over belangrijke bestanden die u wilt nalaten, zoals foto's. Maar er zijn vast ook documenten die u achterlaat. Waar moeten uw nabestaanden bij kunnen en hoe regelt u dat? Natuurlijk is het mogelijk die bestanden op een USB-stick of externe harde schijf te plaatsen. Maar wat als u deze kwijtraakt of als ze gestolen worden? Veruit de eenvoudigste optie is uw digitale nalatenschap zeker te stellen via Dropbox of OneDrive. U installeert één van deze programma's en vult daarna een speciale Dropbox- of OneDrive-map met al uw bestanden. En dat kan van alles zijn. Ze komen daarna automatisch beschikbaar op een beveiligde plek op internet. U bepaalt wie u toegang geeft tot deze map. Voordeel: u kunt deze map uw hele leven blijven bijwerken waardoor deze altijd up-to-date is.

Meer over Dropbox en OneDrive leest u in deze artikelen:

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.