SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: uw nagelaten bestanden veiligstellen

tip We zijn er niet graag mee bezig, maar het is wel belangrijk na te denken over onze nalatenschap. Leg een digitaal archief aan voor uw nabestaanden. 

Wat gebeurt er na overlijden met uw digitale archief? Niet een onderwerp waar we ons graag mee bezighouden. Zoals we ook niet graag naar de tandarts gaan, maar wel de noodzaak ervan zien. Denk daarom eens na over belangrijke bestanden die u wilt nalaten, zoals foto's. Maar er zijn vast ook documenten die u achterlaat. Waar moeten uw nabestaanden bij kunnen en hoe regelt u dat? Natuurlijk is het mogelijk die bestanden op een USB-stick of externe harde schijf te plaatsen. Maar wat als u deze kwijtraakt of als ze gestolen worden? Veruit de eenvoudigste optie is uw digitale nalatenschap zeker te stellen via Dropbox of OneDrive. U installeert één van deze programma's en vult daarna een speciale Dropbox- of OneDrive-map met al uw bestanden. En dat kan van alles zijn. Ze komen daarna automatisch beschikbaar op een beveiligde plek op internet. U bepaalt wie u toegang geeft tot deze map. Voordeel: u kunt deze map uw hele leven blijven bijwerken waardoor deze altijd up-to-date is.

Meer over Dropbox en OneDrive leest u in deze artikelen:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.