SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Verzamelen gegevens uitzetten in Firefox

logofirefox Firefox verzamelt gegevens over u als u het programma gebruikt. Op zichzelf kan dat weinig kwaad. Uit privacyoverwegingen kunt u deze functie uitzetten.

Het gaat om het volgende: Firefox wil een zo stabiel mogelijk programma afleveren en is constant bezig met het verbeteren van de browser. Daarbij baseren de programmeurs zich deels op de gegevens over gebruikers. Denk aan deze gegevens: op welk systeem het programma wordt gebruikt en hoe vaak het programma crasht. Het zijn gegevens over u en uw internetgedrag.

Deze gegevens worden op basis van grote aantallen verwerkt. Toch kan het zijn dat u het een vervelend idee vindt. De functie die de gegevens doorstuurt, staat automatisch aan bij elke installatie. Met enkele muisklikken schakelt u hem uit:

  • Start Firefox.
  • Klik rechtsboven in beeld op de knop met de drie streepjes.
  • Klik op Opties.
  • De opties openen in een nieuwe webpagina op een tabblad van Firefox. Klik op Privacy & Beveiliging.
  • Onder 'Firefox-gegevensverzameling en -gebruik' staat de optie 'Firefox toestaan om technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden' aangevinkt. Verwijder het vinkje door op het aangevinkte hokje te klikken.

De wijziging gaat direct in. Sluit het tabblad.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.