SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Verzamelen gegevens uitzetten in Firefox

logofirefox Firefox verzamelt gegevens over u als u het programma gebruikt. Op zichzelf kan dat weinig kwaad. Uit privacyoverwegingen kunt u deze functie uitzetten.

Het gaat om het volgende: Firefox wil een zo stabiel mogelijk programma afleveren en is constant bezig met het verbeteren van de browser. Daarbij baseren de programmeurs zich deels op de gegevens over gebruikers. Denk aan deze gegevens: op welk systeem het programma wordt gebruikt en hoe vaak het programma crasht. Het zijn gegevens over u en uw internetgedrag.

Deze gegevens worden op basis van grote aantallen verwerkt. Toch kan het zijn dat u het een vervelend idee vindt. De functie die de gegevens doorstuurt, staat automatisch aan bij elke installatie. Met enkele muisklikken schakelt u hem uit:

 • Start Firefox.
 • Klik rechtsboven in beeld op de knop met de drie streepjes.
 • Klik op Opties.
 • De opties openen in een nieuwe webpagina op een tabblad van Firefox. Klik op Privacy & Beveiliging.
 • Onder 'Firefox-gegevensverzameling en -gebruik' staat de optie 'Firefox toestaan om technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden' aangevinkt. Verwijder het vinkje door op het aangevinkte hokje te klikken.

De wijziging gaat direct in. Sluit het tabblad.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.