Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: vind het op de website

tip(1) Wekelijks verschijnen op de website van SeniorWeb nieuwsberichten, tips en artikelen. Hoe vindt u gemakkelijk wat u zoekt?

Trouwe lezers weten het: elke donderdagmiddag valt de SeniorWeb Nieuwsbrief in de digitale brievenbus. Daarin staan alle berichten die de voorgaande week zijn verschenen op de site van SeniorWeb. Naast het nieuws zijn dat drie tips en één computerartikel. Kortom: de nieuwsbrief praat u snel bij over de afgelopen week.

Natuurlijk is er op de website nog veel meer te vinden. We maken immers iedere week veel nieuwe dingen. Maar hoe komt u bij de informatie die u zoekt? 'Zoekt en gij zult vinden', heet het in de Bijbel. Maar toen bestond internet nog niet. Daarom geven we wat tips die het zoeken op de SeniorWeb-site vergemakkelijken!

Tip 1: gebruik de zoekbalk
Hij prijkt boven aan elke pagina, rechts in de hoek: de zoekbalk. Gebruik hem! Probeer in trefwoorden te vatten waar u naar op zoek bent. Bijvoorbeeld 'foto overzetten iPad computer'. Daarna kan er op de pagina met zoekresultaten worden gefilterd. Bijvoorbeeld op 'Artikelen' of 'Tips'. Handig als een zoekactie veel treffers oplevert.

Tip 2: gebruik het menu
Vaak weet u wel over welk onderwerp u meer wilt weten. Bijvoorbeeld over het herkennen van phishing. In dat geval biedt het menu uitkomst. Dat is de groene balk die u boven aan elke pagina vindt.

  • Klik hierin op Tips & Uitleg.
  • Links verschijnt een lijst met onderwerpen. Rechts staan alle verhalen, gegroepeerd op 'Artikelen', 'Tips', 'Software', en 'Clubs'. Klik op een onderwerp, bijvoorbeeld E-mail.
  • De lijst aan de linkerkant verandert: alleen onderwerpen die met e-mail te maken hebben zijn zichtbaar. Klik op een deelonderwerp, bijvoorbeeld Spam & Phishing.
  • Rechts staan nu alleen artikelen of tips die over dit deelonderwerp gaan. Of u tips of artikelen ziet, hangt af van het tabblad waarop u kijkt. Klik maar eens op een ander tabblad, zoals Tips.
  • Standaard worden de tien laatst verschenen tips getoond. Klik onder aan de pagina op Volgende 10.
  • Alle tips zijn nu zichtbaar. Waaronder de tip 'Tip: ontmasker nepmails'. Precies waar we naar op zoek waren!

Tip 3: gebruik het nieuwsbrievenarchief
In het nieuwsbrievenarchief op de website worden alle nummer van het huidige én voorgaande jaar bewaard. Dus kunt u zich nog herinneren dat u iets in de nieuwsbrief hebt zien staan? Zoek het nummer terug op de site.

Rondleiding op de site
Wie behoefte heeft aan een rondleiding op de nieuwe site kan terecht bij het onderstaande korte filmpje.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.