SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: vind het op de website

tip(1) Wekelijks verschijnen op de website van SeniorWeb nieuwsberichten, tips en artikelen. Hoe vindt u gemakkelijk wat u zoekt?

Trouwe lezers weten het: elke donderdagmiddag valt de SeniorWeb Nieuwsbrief in de digitale brievenbus. Daarin staan alle berichten die de voorgaande week zijn verschenen op de site van SeniorWeb. Naast het nieuws zijn dat drie tips en één computerartikel. Kortom: de nieuwsbrief praat u snel bij over de afgelopen week.  

Natuurlijk is er op de website nog veel meer te vinden. We maken immers iedere week veel nieuwe dingen. Maar hoe komt u bij de informatie die u zoekt? 'Zoekt en gij zult vinden', heet het in de Bijbel. Maar toen bestond internet nog niet. Daarom geven we wat tips die het zoeken op de SeniorWeb-site vergemakkelijken!

Tip 1: gebruik de zoekbalk
Hij prijkt boven aan elke pagina, rechts in de hoek: de zoekbalk. Gebruik hem! Probeer in trefwoorden te vatten waar u naar op zoek bent. Bijvoorbeeld 'foto overzetten iPad computer'. Daarna kan er op de pagina met zoekresultaten worden gefilterd. Bijvoorbeeld op 'Artikelen' of 'Tips'. Handig als een zoekactie veel treffers oplevert.

Tip 2: gebruik het menu
Vaak weet u wel over welk onderwerp u meer wilt weten. Bijvoorbeeld over het herkennen van phishing. In dat geval biedt het menu uitkomst. Dat is de groene balk die u boven aan elke pagina vindt. 

  • Klik hierin op Tips & Uitleg.
  • Links verschijnt een lijst met onderwerpen. Rechts staan alle verhalen, gegroepeerd op 'Artikelen', 'Tips', 'Software', en 'Clubs'. Klik op een onderwerp, bijvoorbeeld E-mail.
  • De lijst aan de linkerkant verandert: alleen onderwerpen die met e-mail te maken hebben zijn zichtbaar. Klik op een deelonderwerp, bijvoorbeeld Spam & Phishing.
  • Rechts staan nu alleen artikelen of tips die over dit deelonderwerp gaan. Of u tips of artikelen ziet, hangt af van het tabblad waarop u kijkt. Klik maar eens op een ander tabblad, zoals Tips.
  • Standaard worden de tien laatst verschenen tips getoond. Klik onder aan de pagina op Volgende 10.
  • Alle tips zijn nu zichtbaar. Waaronder de tip 'Tip: ontmasker nepmails'. Precies waar we naar op zoek waren!

Tip 3: gebruik het nieuwsbrievenarchief
In het nieuwsbrievenarchief op de website worden alle nummer van het huidige én voorgaande jaar bewaard. Dus kunt u zich nog herinneren dat u iets in de nieuwsbrief hebt zien staan? Zoek het nummer terug op de site.

Rondleiding op de site
Wie behoefte heeft aan een rondleiding op de nieuwe site kan terecht bij het onderstaande korte filmpje.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.