SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: volledige site openen op telefoon of tablet

0903-volledige website openen

Is de informatie op een mobiele website wat summier? Open dan op de tablet of telefoon de volledige website in plaats van de mobiele versie. Vaak komt er dan meer informatie tevoorschijn.

Veel websites hebben tegenwoordig meerdere uitvoeringen die getoond worden op verschillende apparaten. Zo ziet de site van SeniorWeb er op de computer een beetje anders uit dan op de tablet of telefoon. Dat is gedaan om alles goed leesbaar te houden. Volledige websites zijn vaak te breed en te hoog voor op een mobiel apparaat. Dus krijgen internetters op een mobiel apparaat de mobiele versie van een site te zien.

Informatie ontbreekt

Het kan handig zijn om toch de volledige versie te openen op een tablet of telefoon. Bijvoorbeeld als er op de mobiele site informatie ontbreekt die wel op de volledige site staat. Bij restaurants of makelaars is dat vaak zo. Daar staat dan bijvoorbeeld alleen het adres en telefoonnummer op, en niet de menukaart of de huizen die de makelaar aanbiedt. 

Soms staat er op de site een knop in beeld, bijvoorbeeld met de tekst 'Naar volledige website'. Door erop te tikken, opent de grote uitvoering van de site. Dit is echter lang niet altijd zo. Bent u op een website waar u informatie mist of niet kunt vinden? Open de volledige site dan op onderstaande manier. 

Safari op de iPad/iPhone

 • Tik op Safari.
 • Tik op de adresbalk en typ het adres van de website.
 • Tik op Ga.
 • De mobiele uitvoering opent. Plaats uw vinger op het ronde pijltje  Pijltje rechts van de adresbalk en houd uw vinger even op dezelfde plek.
 • Tik op Vraag om desktopsite.

De volledige site opent (indien beschikbaar). Soms kiezen websites ervoor om alle informatie op de mobiele site te zetten. Deze methode om een volledige site te openen, levert dan geen verschil op.

Chrome voor Android en de iPad/iPhone

 • Tik op Chrome.
 • Tik op de adresbalk en typ het adres van de website.
 • Tik op Ga om de website te openen.
 • De mobiele uitvoering opent. Tik rechtsonder op de knop met de drie stipjes.
 • Tik op Desktopsite (Android) of Desktopsite opvragen (iOS).

De volledige site opent (indien beschikbaar). Soms kiezen websites ervoor om alle informatie op de mobiele site te zetten. Deze methode om een volledige site te openen, levert dan geen verschil op.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.