SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: volledige site openen op telefoon of tablet

0903-volledige website openen

Is de informatie op een mobiele website wat summier? Open dan op de tablet of telefoon de volledige website in plaats van de mobiele versie. Vaak komt er dan meer informatie tevoorschijn.

Veel websites hebben tegenwoordig meerdere uitvoeringen die getoond worden op verschillende apparaten. Zo ziet de site van SeniorWeb er op de computer een beetje anders uit dan op de tablet of telefoon. Dat is gedaan om alles goed leesbaar te houden. Volledige websites zijn vaak te breed en te hoog voor op een mobiel apparaat. Dus krijgen internetters op een mobiel apparaat de mobiele versie van een site te zien.

Informatie ontbreekt

Het kan handig zijn om toch de volledige versie te openen op een tablet of telefoon. Bijvoorbeeld als er op de mobiele site informatie ontbreekt die wel op de volledige site staat. Bij restaurants of makelaars is dat vaak zo. Daar staat dan bijvoorbeeld alleen het adres en telefoonnummer op, en niet de menukaart of de huizen die de makelaar aanbiedt. 

Soms staat er op de site een knop in beeld, bijvoorbeeld met de tekst 'Naar volledige website'. Door erop te tikken, opent de grote uitvoering van de site. Dit is echter lang niet altijd zo. Bent u op een website waar u informatie mist of niet kunt vinden? Open de volledige site dan op onderstaande manier. 

Safari op de iPad/iPhone

  • Tik op Safari.
  • Tik op de adresbalk en typ het adres van de website.
  • Tik op Ga.
  • De mobiele uitvoering opent. Plaats uw vinger op het ronde pijltje  Pijltje rechts van de adresbalk en houd uw vinger even op dezelfde plek.
  • Tik op Vraag om desktopsite.

De volledige site opent (indien beschikbaar). Soms kiezen websites ervoor om alle informatie op de mobiele site te zetten. Deze methode om een volledige site te openen, levert dan geen verschil op.

Chrome voor Android en de iPad/iPhone

  • Tik op Chrome.
  • Tik op de adresbalk en typ het adres van de website.
  • Tik op Ga om de website te openen.
  • De mobiele uitvoering opent. Tik rechtsonder op de knop met de drie stipjes.
  • Tik op Desktopsite (Android) of Desktopsite opvragen (iOS).

De volledige site opent (indien beschikbaar). Soms kiezen websites ervoor om alle informatie op de mobiele site te zetten. Deze methode om een volledige site te openen, levert dan geen verschil op.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.