Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 1 oktober 2019

Tip: voor- en nadelen Chromebook

2310-chromebook Als het gaat over laptops, duikt de naam Chromebook steeds vaker op. Een Chromebook is inderdaad een bepaald type laptop. Vergeleken met andere laptops is hij erg goedkoop. Wat kunt u ermee?

Om mee te beginnen: een Chromebook is geen merk. Het is een bepaald type laptop dat door verschillende fabrikanten op de markt wordt gebracht. De laptops hebben wel iets gemeenschappelijks: het besturingssysteem is niet Windows, maar Chrome OS. Dat is het systeem van Google.

Voor- en nadelen
De adviesprijs van een Chromebook is 269 euro, wat voordelig te noemen is. Het voordeel is verder dat de apparaten snel opstarten. Een nadeel is dat de laptop volledig afhankelijk is van internet. Het apparaat leunt zwaar op digitale diensten van Google. Zonder internetverbinding hebt u niks aan de laptop. Programma's zoals Word kunt u er niet op gebruiken. U kunt alleen de apps installeren die Google aanbiedt in de Chrome Store.

Voor wie?
De Chromebook is vooral geschikt voor mensen die altijd toegang hebben tot internet, en die vooral lichtere taken doen zoals internetten, mailen of korte stukken schrijven.

Meer informatie over Chromebooks is te vinden op de website van Google.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.