SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: voor- en nadelen Chromebook

2310-chromebook Als het gaat over laptops, duikt de naam Chromebook steeds vaker op. Een Chromebook is inderdaad een bepaald type laptop. Vergeleken met andere laptops is hij erg goedkoop. Wat kunt u ermee?

Om mee te beginnen: een Chromebook is geen merk. Het is een bepaald type laptop dat door verschillende fabrikanten op de markt wordt gebracht. De laptops hebben wel iets gemeenschappelijks: het besturingssysteem is niet Windows, maar Chrome OS. Dat is het systeem van Google.

Voor- en nadelen
De adviesprijs van een Chromebook is 269 euro, wat voordelig te noemen is. Het voordeel is verder dat de apparaten snel opstarten. Een nadeel is dat de laptop volledig afhankelijk is van internet. Het apparaat leunt zwaar op digitale diensten van Google. Zonder internetverbinding hebt u niks aan de laptop. Programma's zoals Word kunt u er niet op gebruiken. U kunt alleen de apps installeren die Google aanbiedt in de Chrome Store.

Voor wie?
De Chromebook is vooral geschikt voor mensen die altijd toegang hebben tot internet, en die vooral lichtere taken doen zoals internetten, mailen of korte stukken schrijven.

Meer informatie over Chromebooks is te vinden op de website van Google.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.