SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: wat doen als Google om uw gegevens vraagt

1811-google-250

Google wil graag de telefoonnummers en mailadressen van zijn gebruikers weten. Waarom wil het bedrijf dat en moet u uw gegevens afgeven?

Wie zich aanmeldt voor een Google-account, moet van alles invullen. Bijvoorbeeld voor- en achternaam en het gewenste e-mailadres van Gmail. Maar ook een mobiel telefoonnummer en een ander (reserve)mailadres. Google gebruikt deze gegevens als u uw wachtwoord vergeet. Het bedrijf kan u een sms sturen met een nieuwe activeringscode. Of naar uw andere mailadres instructies sturen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Het is niet verplicht om een mobiel telefoonnummer en een ander mailadres op te geven bij aanmelding voor een Google-account. U kunt de vakjes gewoon leeg laten en de diensten van Google gebruiken. Na het inloggen krijgen gebruikers periodiek een melding te zien op bijvoorbeeld Gmail of Google Drive. De melding kan er als volgt uitzien:

1611-herstelopties-google-niks bekend.jpg

U ziet dat Google graag wil dat u uw gegevens invult. Dit is echter nog steeds niet verplicht. Wilt u dit niet invullen, klik dan op Gereed. Het venster verdwijnt en u gaat door naar de dienst waarop u wilde inloggen. Wilt u wel gegevens invullen? Doe dit dan op deze plek en klik daarna op Gereed.

Zelfs al hebt u uw gegevens ingevuld, dan ziet u het venster alsnog geregeld. In het venster staan uw mailadres en telefoonnummer al ingevuld. U kunt ze aanpassen als de gegevens niet meer kloppen. Door te klikken op Gereed verdwijnt het venster weer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.