SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: watermerk toevoegen aan foto

290116_picasa_watermerk_home

Wilt u duidelijk maken dat foto's door u gemaakt zijn? Voeg dan met Picasa een watermerk toe aan uw foto's.

Het programma Picasa is niet meer te downloaden. Gebruikers die nog over het programma beschikken kunnen het programma en de informatie op SeniorWeb.nl wel blijven gebruiken. Op zoek naar een vervangend programma? Lees het artikel 'Alternatieven voor Picasa'.

In het programma Picasa kunt u een watermerk toevoegen aan foto's. Zo'n watermerk is een tekst onder in de foto. U bepaalt welke tekst u daar plaatst. Dat is bijvoorbeeld uw naam. Zo is altijd duidelijk dat u de foto hebt gemaakt. Handig als de foto op het internet staat.

In deze tip gaan wij ervan uit dat u al werkt met Picasa. Is dat niet zo? Lees dan eerst het artikel 'Picasa: foto's beheren'.

Voeg als volgt een watermerk toe:

  • Open het programma Picasa.
  • Navigeer via het menu aan de linkerkant naar de map waarin de foto's staan die u een watermerk wilt geven.
  • Selecteer een foto door erop te klikken.
  • Om de geselecteerde foto verschijnt een blauwe rand. Wilt u meer foto's tegelijkertijd een watermerk geven? Houd dan de Ctrl-toets ingedrukt en klik ook op die foto's.
  • Als u een foto op internet plaatst, kunt u deze het beste wat verkleinen. Laat dus de optie Formaat aanpassen aan geselecteerd staan en geef daaronder aan hoeveel pixels de foto moet zijn. Bijvoorbeeld 600.
  • Zet een vinkje voor Watermerk toevoegen.
  • Typ in het veld eronder de tekst van uw watermerk. Bijvoorbeeld uw naam. 
  • Klik tot slot op Exporteren.
  • Een Verkenner-venster opent en u ziet de map met daarin de foto's met watermerk. Dubbelklik op een foto om 'm te openen. Uw watermerk staat nu rechtsonder op de foto.

Bekijk ook onze uitleg in onderstaande video.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.