SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: widgets gebruiken op Android

tip(5) Maak gebruik van widgets. Kleine toepassingen die op het startscherm geplaatst kunnen worden.

Alle Android-toestellen kennen zogeheten widgets. Dit zijn kleine toepassingen die op het startscherm geplaatst kunnen worden. Widgets horen altijd bij een bepaalde app. Dus welke widgets beschikbaar zijn op uw telefoon, hangt af van de apps die zijn geïnstalleerd. 

Nut van widgets
Waarom zou je een widget gebruiken in plaats van de app zelf? Widgets zijn handig omdat ze informatie weergeven zonder een app te hoeven openen. Een agenda-widget bijvoorbeeld toont welke afspraken op touw staan, direct op het startscherm. Of neem een weer-widget die in één oogopslag het actuele weer toont. Widgets kunnen ook als snelkoppeling fungeren. Zet u regelmatig bluetooth aan en uit, dan kunt u een widget op het startscherm plaatsen die direct naar de bluetooth-optie springt in de app Instellingen. 

Een widget plaatsen
Zoals al eerder opgemerkt: welke widgets beschikbaar zijn op uw telefoon, hangt af van de apps die zijn geïnstalleerd. Om te oefenen met het plaatsen van een widget nemen we als voorbeeld de app 'Weer'. Indien deze niet aanwezig is, oefent u met een willekeurige andere widget. Overigens kan de manier waarop u widgets plaatst afhankelijk zijn van het telefoonmerk. Op de populaire Samsung Galaxy S-serie gaat het als volgt:

  • Zoek op uw toestel een startscherm op waarop nog ruimte is om iets te plaatsen. Druk met een vinger op een lege plek totdat onderin het scherm een drietal opties verschijnt.
  • Laat de vinger los en tik op Widgets.
  • Blader totdat de widget 'Weer' (of een andere te kiezen widget) zichtbaar wordt.
  • Druk op het icoon daaronder en houd dit vast.
  • Het homescherm wordt zichtbaar. Sleep het icoon naar een lege plek en laat de vinger los.

Op deze manier kunt u alle beschikbare widgets op het startscherm toevoegen. De widgets laten zich eenvoudig weer verwijderen op de manier zoals u een app zou verwijderen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.