Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 9 januari 2018

Tip: Wordfeud op de pc

tip(1) Het spelletje Wordfeud, een variant op Scrabble, is populair op smartphones en tablets. Maar het spel is ook gewoon via de computer met Windows 8.1 en 10 te spelen.
De redactie werkt deze tip niet meer bij. U kunt deze tip nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Omdat Windows 8.1 nog maar weinig gebruikt wordt, maken wij voor dit besturingssysteem geen nieuwe artikelen en tips. Leden van SeniorWeb kunnen met vragen terecht bij PCHulp, of wisselen kennis uit in de Windows-Club.

Wordfeud is een digitale variant op het overbekende Scrabble. Het is immens populair onder tablet- en smartphonebezitters. Wordfeud is op een computer met Windows 8.1 en 10 beschikbaar als app. Het spel op de computer verschilt niet van de apps voor mobiele apparaten. Leuke bijkomstigheid als u een tablet of smartphone hebt: u kunt een spel starten op het ene apparaat en verdergaan op een ander.

Wordfeud downloaden:

 • In Windows 8.1 gaat u naar het Startscherm met de tegels en dubbelklikt op Store. In Windows 10 klikt u op Starten > Alle apps > Store.
 • Rechtsboven staat een zoekbalk. Typ daarin 'wordfeud' (zonder aanhalingstekens).
 • (Dubbel)klik op de app Wordfeud.
 • Een nieuwe pagina opent. Klik op Installeren of Gratis.
 • De installatie gaat automatisch van start. U hoort een signaal als het klaar is. Sluit de Store met het kruisje rechtsboven in beeld.

De app Wordfeud is in Windows 8.1 nu terug te vinden op het Startscherm met de tegels en in Windows 10 klikt u op Starten > Alle apps > Wordfeud.

Noot van de redactie: mocht u de app niet vinden via de Windows Store, klik dan op deze link. De Windows Store opent met de app Wordfeud. Daarna kunt u de app installeren.

Wordfeud spelen

 • De eerste keer dat u de app start moet u zich aanmelden. Klik op Login als u al een account hebt en vul uw gegevens in. Hebt u geen account, vul dan uw e-mailadres in en bedenk een gebruikersnaam. Klik daarna op Sign Up.
 • Het startscherm dat volgt bevat uitleg in het Engels. Klik op een willekeurige plek op het scherm zodat de helpteksten verdwijnen.
 • Er volgt een melding 'Enable notifications'. Klik op Yes.
 • Nu kunt u starten met een potje Wordfeud. Klik op het plusteken.
 • Kies bij 'dictionary' voor 'Dutch'.
 • Onder 'new game with' hebt u de keus uit verschillende opties. U kunt op zoek gaan naar bekenden, maar het is ook mogelijk om tegen mensen te spelen die u niet kent. Kies daartoe voor 'Random opponent'.
 • Klik nu op Invite.
 • Klik daarna op OK.

Het spel is nu begonnen. De aanduidingen op het scherm zijn verder Engelstalig, maar u speelt tegen een Nederlandse tegenstander.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.