SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: YouTube als uitlegkanaal

yt_home(1)

YouTube wordt vaak gezien als het kanaal om leuke video's te kijken. Het is echter ook een ideaal medium om uitleg te vinden over bijvoorbeeld de computer of het tuinieren.

Wilt u een koffiezetapparaat installeren, weten hoe u de koplamp van de auto vervangt of zien hoe een computerprogramma werkt? Op YouTube staan talloze uitlegvideo's waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u iets moet doen of aanpakken. Variërend van het aansteken van de barbecue tot het vervangen van een waterleiding onder het huis.

Om het juiste videoresultaat in beeld te krijgen, is het wel belangrijk om een  goede zoekstrategie te gebruiken. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als bij zoekmachines zoals Bing of Google. In feite is YouTube ook een zoekmachine maar dan voor video's. In de tip 'Slim zoeken' staan handige tips om de zoekopdracht zo duidelijk mogelijk te formuleren en zo tot het beste zoekresultaat te komen.

Een aantal voorbeelden van YouTube-kanalen met uitlegvideo's zijn:

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.