SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Volumemixer in Windows 10 gebruiken

volumemixer-windows-10 Geniet van een muziekje en demp via de volumemixer de andere geluiden die uit de computer komen.

Aan de rechterkant van de Taakbalk, in het Systeemvak, vindt u het volumepictogram Volumepictogram Windows 10. Klik hierop en u kunt het volume van de luidsprekers harder of zachter slepen. Maar wanneer u bijvoorbeeld geniet van muziek, wilt u waarschijnlijk niet dat computermeldingen net zo hard uit de luidspreker van de computer komen. Op zo'n moment is de volumemixer handig. Hierin regelt u namelijk het volume per onderdeel.  

  • Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram > Volumemixer openen.
  • Onder 'Toepassingen' staat 'Systeemgeluiden' en rechts daarnaast de verschillende programma's waar geluid bij hoort. Staan er veel programma's open, dan staat onder in de volumemixer een scrolbalk. Klik op de balk en verschuif hem naar rechts om ook de andere programma's in beeld te krijgen.
  • Van Systeemgeluiden (denk aan een melding bij een nieuwe e-mail) en elk afzonderlijk programma is nu het volume in te stellen. Klik eronder op het blauwe balkje en houd de muisknop ingedrukt terwijl u het volume harder (omhoog) of zachter (omlaag) zet.
  • Sluit de volumemixer met een klik op het kruisje rechtsboven.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.