Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 28 mei 2019

Waar zijn de eieren op de site van SeniorWeb?

puzzel

Met de paasdagen voor de deur zijn er natuurlijk weer paaseieren verstopt op onze site. Vindt u ze allemaal?

We geven zeven aanwijzingen die u op weg helpen naar de paaseieren die we hebben verstopt op de site. Elk paasei heeft een letter. Vorm met die letters een woord. Zou dat een link hebben met Pasen?

Stuur uw oplossing (het woord dus) naar redactie@seniorweb.nl Vermeld in het onderwerp 'paaspuzzel 2019'. Onder de deelnemers verloten we drie usb-sticks van SeniorWeb.

U kunt uw oplossing insturen tot en met tweede Paasdag (maandag 22 april 2019). Veel succes en vrolijk Pasen!

Hier volgen de aanwijzingen:

 • U wilt een Online Cursus volgen over iCloud.
 • Ledenkorting.
 • De Enter-index waar u per trefwoord kunt opzoeken in welke Enter wij erover hebben geschreven.
 • U bent op zoek naar informatie over uw digitale nalatenschap.
 • U wilt een computer-APK aanvragen.
 • U wilt uzelf aanmelden op de maandelijkse nieuwsbrief van SeniorWeb.
 • Waar vindt u informatie over de ledenraad van SeniorWeb?
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.