Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 2 september 2020

Watermerk toevoegen aan foto

290116_picasa_watermerk_home

Wilt u duidelijk maken dat foto's door u gemaakt zijn? Voeg dan met Picasa een watermerk toe aan uw foto's.

Het programma Picasa is niet meer te downloaden. Gebruikers die nog over het programma beschikken kunnen het programma en de informatie op SeniorWeb.nl wel blijven gebruiken. Op zoek naar een vervangend programma? Lees het artikel 'Alternatieven voor Picasa'.

In het programma Picasa kunt u een watermerk toevoegen aan foto's. Zo'n watermerk is een tekst onder in de foto. U bepaalt welke tekst u daar plaatst. Dat is bijvoorbeeld uw naam. Zo is altijd duidelijk dat u de foto hebt gemaakt. Handig als de foto op het internet staat.

In deze tip gaan wij ervan uit dat u al werkt met Picasa. Is dat niet zo? Lees dan eerst het artikel 'Picasa: foto's beheren'.

Voeg als volgt een watermerk toe:

 • Open het programma Picasa.
 • Navigeer via het menu aan de linkerkant naar de map waarin de foto's staan die u een watermerk wilt geven.
 • Selecteer een foto door erop te klikken.
 • Om de geselecteerde foto verschijnt een blauwe rand. Wilt u meer foto's tegelijkertijd een watermerk geven? Houd dan de Ctrl-toets ingedrukt en klik ook op die foto's.
 • Als u een foto op internet plaatst, kunt u deze het beste wat verkleinen. Laat dus de optie Formaat aanpassen aan geselecteerd staan en geef daaronder aan hoeveel pixels de foto moet zijn. Bijvoorbeeld 600.
 • Zet een vinkje voor Watermerk toevoegen.
 • Typ in het veld eronder de tekst van uw watermerk. Bijvoorbeeld uw naam.
 • Klik tot slot op Exporteren.
 • Een Verkenner-venster opent en u ziet de map met daarin de foto's met watermerk. Dubbelklik op een foto om 'm te openen. Uw watermerk staat nu rechtsonder op de foto.

Bekijk ook onze uitleg in onderstaande video.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.