Zoeken
Menu Zoek

Fotowedstrijd Bruggen

Overal waar water is zijn bruggen. Vaak zijn ze heel fotogeniek. Van imponerende grote bruggen tot schilderachtige bruggetjes, in Nederland of daarbuiten, alles is welkom. Fotografeer ze vanaf verrassende standpunten bij fraai licht. 

Bij de Fotowedstrijd gaat het om de kunst en de kunde van het fotograferen. Elk kwartaal wordt er een wedstrijd gehouden.


Voor de Fotowedstrijd 'Bruggen’ kunnen SeniorWeb-leden tot en met 12 juli maximaal drie foto's inzenden. Daarna nomineert de jury twaalf foto's en kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete foto. De winnaar wordt op 5 september bekend gemaakt.

Tip van de redactie

Bruggen bestaan uit lijnen. Kies een standpunt dat die lijnen benadrukt. Kantel bijvoorbeeld de camera iets naar achteren. Daardoor lijken de horizontale en verticale lijnen nadrukkelijker naar elkaar toe te lopen. Dat geeft dieptewerking. Die kan verder worden uitgewerkt door iets op de voorgrond te plaatsen. Zoals een pijler of een wegmarkering. Ook een kader geeft diepte. Creëer een doorkijkje en fotografeer door struikgewas of een poortje. Diepte en perspectief worden verder versterkt wanneer de achtergrond onscherp is.  

 

Laatst ingezonden foto's:

Vorige wedstrijd:

Lente
Winnaar thema ‘Lente’
Sybrenne Mensinga te Krommenie
Omschrijving:
Boerenzwaluw, voor mij een vogel die echt bij het voorjaar hoort, prachtig als ze er weer zijn.

Bekijk alle nominaties in het archief