Zoeken
Menu Zoek

Fotowedstrijd Muziek maken

Muziek is onlosmakelijk verbonden met de mens. Bij allerlei emoties, zowel blijdschap als verdriet speelt muziek een grote rol. De aandacht bij dit thema is vooral gevestigd op de relatie mens en muziek. Breng zowel de mens als de muziek op de foto.

Bij de Fotowedstrijd gaat het om de kunst en de kunde van het fotograferen. Elk kwartaal wordt er een wedstrijd gehouden.


Voor de Fotowedstrijd 'Muziek maken’ kunnen SeniorWeb-leden tot en met 17 januari maximaal drie foto's inzenden. Daarna nomineert de jury twaalf foto's en kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete foto. De winnaar wordt op 6 maart bekend gemaakt.

Tip van de redactie

Muziek hoor je, een foto zie je. Hoe breng je de muzikale ervaring over naar beeld? Dat is een uitdaging! Dichtbij is het sleutelwoord. Let maar op concertfoto's: ze zijn vaak ingezoomd op een artiest zodat de emoties duidelijk zichtbaar zijn. Nu is er weinig kans dicht bij uitvoerende musici te komen, dus zoom in! Heeft de camera alleen digitale zoom, gebruik die dan niet. Digitaal zoomen is hetzelfde als het achteraf bijsnijden van de foto. Doe dat liever, in een fotoprogramma zoals Foto's of Pixlr. 

Laatst ingezonden foto's:

Vorige wedstrijd:

Landschap
Winnaar thema ‘Landschap’
Hans Smink te Obdam
Omschrijving:
Mooi standpunt langs de dijk ingenomen zodat het water en molens er mooi opstaan. Verder ook de mistflarden en super licht maken voor mij deze plaat af.

Bekijk alle nominaties in het archief