SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Fotowedstrijd Reflecties

Veel fotografen houden van reflecties. Reflecties geven letterlijk een extra dimensie aan de opname. U vindt ze in water, spiegels, glas, tegels, metaal en andere gladde oppervlakten. Wees creatief en verras ons!

 

Bij de SeniorWeb Fotowedstrijd gaat het om de kunst en de kunde van het fotograferen. Elk kwartaal wordt er een wedstrijd gehouden.

Voor de fotowedstrijd 'Reflecties’ kunnen SeniorWeb-leden tot en met 9 januari maximaal drie foto's inzenden. Daarna nomineert de jury twaalf foto's en kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete foto. De winnaar wordt op 5 maart bekend gemaakt.

Tip van de redactie

Reflecties zijn soms hinderllijk bij het maken van een foto, maar kunnen ook creatief worden gebruikt: een wolkenkrabber gevangen in de achteruitkijkspiegel van een scooter, een gebouw gereflecteerd in een regenplas of een fanfarekorps waargenomen via de glimmende sousafoon. Een goede reflectie zorgt voor diepte, verrassing of versterkt de compositie. Water is, na de selfie via de spiegel, de meest gebruikte weerspiegeling. Denk ook eens aan glas, tegels of metaal. Zelf in beeld? Ga dan recht voor het spiegelende object staan. Wilt u niet in beeld zijn, kijk dan schuin op de weerkaatsing. Zak ook eens door uw knieën. Dan komt het gebouw in die waterplas misschien helemaal in beeld. Hoe dichter op het reflecterende oppervlak, hoe groter de kans dat u een mooie ononderbroken reflectie krijgt.

Laatst ingezonden foto's:

Vorige wedstrijd:

Mijn dorp, mijn stad
Winnaar thema ‘Mijn dorp, mijn stad’
Henry van de Polder te Oosterhout Nb
Omschrijving:
Fototoestel op straat gezet net voor een plasje water.

Bekijk alle nominaties in het archief