Menu Zoek

Fotowedstrijd Uitvindingen

 

In ons leven krijgen we te maken met vele uitvindingen, sommige zijn in het verre verleden gedaan, sommige zijn recent gedaan, maar meestal zijn het geniale oplossingen voor alledaagse problemen. Vermeld bij uw inzending waarom de uitvinding voor u zo belangrijk is. 

Bij de Fotowedstrijd gaat het om de kunst en de kunde van het fotograferen. Elk kwartaal wordt er een wedstrijd gehouden.


Voor de Fotowedstrijd 'Uitvindingen’ kunnen SeniorWeb-leden tot en met 11 juli maximaal drie foto's inzenden. Daarna nomineert de jury twaalf foto's en kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete foto. De winnaar wordt op 4 september bekend gemaakt.

Tip van de redactie

Kies voor uw foto voor een rustige ondergrond en achtergrond. Wees creatief en kies een leuke context.

Wilt u een voorwerp binnen fotograferen kies dan een plek uit waar veel licht is, bijvoorbeeld bij een raam. Fotografeer niet in de volle zon, dan krijgt u lelijke schaduwen.

U kunt eventueel de belichting corrigeren door donkere delen iets op te lichten. Dit kunt u doen met een vel wit karton of papier. Hou het vel naast het voorwerp, vang de zon op het papier en zorg dat de reflectie op het voorwerp valt. Op die manier valt er meer licht op het onderwerp en hebt u het contrast verbeterd.

 

Laatst ingezonden foto's:

Vorige wedstrijd:

Jong leven in flora en fauna
Winnaar thema ‘Jong leven in flora en fauna’
Wim Schut te Papendrecht
Omschrijving:
Tijdens onze vakantie in Ecuador bezochten we Isla de la Plata. Hier komt de blauwvoetgent veel voor. Daar maakte ik deze foto van een jong net uit het ei gekropen. Meestal zijn er twee eieren. Het oudste jong komt zo'n 4 dagen eerder uit het ei dan het volgende.

Bekijk alle nominaties in het archief