Menu Zoek
Naar archiefpagina

Thema 'Landschap’

Het landschap is al eeuwenlang een inspiratiebron voor schilders, denk maar aan oude meesters zoals Ruysdael. Zij wisten het licht zo mooi in hun schilderijen te vangen. Niet alleen voor schilders, maar ook voor fotografen een uitdaging. 

Landschap
Winnaar thema ‘Landschap’
Hans Smink te Obdam
Omschrijving:
Mooi standpunt langs de dijk ingenomen zodat het water en molens er mooi opstaan. Verder ook de mistflarden en super licht maken voor mij deze plaat af.

Jury over de foto:
Er werden veel foto’s voor het thema “Landschap” ingestuurd, blijkbaar een thema dat mensen aanspreekt. Daardoor kon de jury een mooie collectie foto’s nomineren.

Op de eerste plaats eindigde de heer Smink met een foto van de Schermer molens: een typisch Hollands landschap. Fijn om naar te kijken met een goede compositie. Het water leidt de blik vanuit de linker benedenhoek naar de molen die mooi afsteekt tegen de blauwe lucht. De horizon is op een derde van de foto geplaatst. Het fraaie zachte licht en de mistflarden maken de foto af. De foto is waarschijnlijk bij zonsopkomst gemaakt en straalt uit dat het een mooie dag belooft te worden.

Op de tweede plaats eindigde de heer Van Leenen met een kleurrijke landschapsfoto.
De derde plaats is voor de heer Broekhof met zijn foto van het strand.
Naar archiefpagina

Alle nominaties