Menu Zoek
Naar archiefpagina

Thema 'Uitvindingen’

In ons leven krijgen we te maken met vele uitvindingen, sommige zijn in het verre verleden gedaan, sommige zijn recent gedaan, maar meestal zijn het geniale oplossingen voor alledaagse problemen. Vermeld bij uw inzending waarom de uitvinding voor u zo belangrijk is.

Uitvindingen
Winnaar thema ‘Uitvindingen’
Christ Bernard te Lembeke/Belgie
Omschrijving:
Sinds de ontwikkeling van de bril ziet de wereld er voor veel mensen een stuk helderder uit. Het brilletje op foto dateert uit de Eerste Wereldoorlog. De foto is gemaakt bij mij thuis op oud tafeltje met flitslicht.

Jury over de foto:
Met deze mooie foto van een stilleven met bril, heeft mevrouw Bernard de fotowedstrijd gewonnen. De bril is inderdaad een belangrijke uitvinding die we niet meer kunnen missen. Ze heeft van een oud brilletje met koker en een boek, een prachtig compositie gemaakt. Zorgvuldig gefotografeerd met flits en in sepiatinten roept deze foto een stukje nostalgie op.
Op de tweede plaats eindigt mevrouw de Groot met een mooi overzicht van kleine uitvindingen die ons leven veraangenamen. Plaats drie is voor de rollators een foto van mevrouw Vaalburg.
Naar archiefpagina

Alle nominaties