Menu Zoek
Naar archiefpagina

Thema 'Hekwerk’

Hekwerk vindt u overal. Als toegangshek bij een kasteel, een hek om een tuin, als brugleuning of als afzetting van een straat. Ga erop uit en geef het hekwerk de hoofdrol in uw foto.

Hekwerk
Winnaar thema ‘Hekwerk’
Hans Smink te Obdam
Omschrijving:
Het hek van een natuur boer op Texel. Ik vind het fantastisch dat het zo op gaat in de natuur.

Jury over de foto:
De jury was blij verrast door de gemiddeld hoge kwaliteit van de inzendingen voor het uitdagende onderwerp “Hekwerk”. Voor de inzenders van de drie hoogst genomineerde foto's werd het dan ook een nek-aan-nek race, wie de winnaar zou worden. Dat werd uiteindelijk de heer Hans Smink uit Obdam. Het hekwerk op zijn foto staat prachtig in het landschap. Van links naar rechts vult het door bloemen omgeven hek het voorste deel van de foto. Dan loopt het verder naar achteren door, en verdwijnt in de verte, iets oplichtend in het late licht. Dat geeft een mooie diepte aan de foto. Het ietwat hoge standpunt maakt het hek onderdeel van het landschap, en suggereert daarmee veel ruimte. Tevens geeft het hoge standpunt ook een mooi zicht over het Texelse landschap, dat in het avondlicht een intieme sfeer oproept. Hekwerk in de hoofdrol kreeg bij de Heer Smink een bijzonder mooie invulling!

Niet alleen de stemmers, maar ook de juryleden konden de twee andere hoogst genomineerde foto's waarderen. Met name vonden veel waardering het prachtige licht in de foto van de heer Van Dijk uit Zeist, en het bijzondere, met oplichtende spinnenwebben versierde hek van de heer Piet Broekhof uit Noordwijk!
Naar archiefpagina

Alle nominaties