Menu Zoek

Johan de Haas

Johan de Haas SeniorWeb-lid Lid sinds 2014 Velp
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Johan de Haas uit Velp, sinds 2014 lid van SeniorWeb.
Johan de Haas SeniorWeb-lid Lid sinds 2014 Velp
Heeft u slecht zicht? Stel uw laptop in op hoog contrast.

Welke apparaten gebruikt u zoal?
Ik gebruik uitsluitend een laptop, printer en telefoon.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Ik ben al véle jaren lid van SeniorWeb en ik heb al regelmatig dankbaar gebruik gemaakt van PCHulp per Telefoon en via Internet. Ook heb ik al enkele malen uitstekende Leren aan Huis-hulp gekregen. In de loop der jaren liep mijn computer vol met informatie - veelal vanuit mijn vorige beroep - en dat sloeg ik her en der op. Ik zag door de bomen het bos niet meer! Toen SeniorWeb Leren aan Huis ging aanbieden, heb ik daar onmiddellijk gebruik van gemaakt.

Vrijwilliger Pieter Eilers heeft mij met groot geduld, tact en kunde spelenderwijs ingewijd in het systematisch opslaan van documenten. En hij hield ook nog rekening met mijn hoge leeftijd - ik ben 96 jaar. Fantastisch, dat ouderen die niet in de gelegenheid zijn om buitenshuis cursussen te volgen, tóch op deze manier deskundig kunnen worden geholpen en begeleid!

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
Ik zie helaas slecht, waardoor het lastig is om goed te werken op mijn laptop. Daarom heeft een SeniorWeb-vrijwilliger destijds mijn laptop ingesteld op hoog contrast. De achtergrond is zwart en de letters zijn goudgeel. Daarnaast gebruik ik een bestuurbaar vergrootglas. Op die manier kan ik ook goed gebruikmaken van mijn laptop. Een aanrader voor iedereen met een beperkt gezichtsvermogen!

Tip van de redactie: lees hier hoe u de Windows-computer instelt met hoog contrast: https://www.seniorweb.nl/tip/contrast-aanpassen-voor-betere-leesbaarheid en hier voor de Mac-computer: https://www.seniorweb.nl/tip/tip-contrast-verhogen-op-de-mac

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.