Menu Zoek

Mary Sanstra-Veenis

Mary Sanstra-Veenis SeniorWeb-lid Lid sinds 2004 Oudorp
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Mary D. Sanstra-Veenis, sinds 2004 lid van SeniorWeb.
Mary Sanstra-Veenis SeniorWeb-lid Lid sinds 2004 Oudorp
De Nederlandse Genealogie Vereniging biedt een handig stappenplan voor stamboomonderzoek

Welke apparaten gebruikt u zoal?
Mijn zoon heeft mij de iPhone gegeven die hij niet meer gebruikte. Daarnaast gebruik ik nog de vaste telefoon en een dekstop computer. Op het grotere beeld kan ik het beter zien! Mijn man heeft een oude laptop voor de administratie en een iPad. Maar dat is zijn afdeling, daar doe ik niet zoveel mee!

Wat doet u met die apparaten?
We hebben een familie WhatsApp-groep, waar we nieuwtjes, berichten en foto's in uitwisselen. Op mijn computer doe ik vooral veel onderzoek voor onze stambomen. Ik vind het de moeite waard voor onze kinderen dat ze de geschiedenis kennen van hun voorouders. Daarnaast maak ik graag kaarten op de computer. Dan gebruik ik eigen tekeningen of ik put uit mijn foto's. Soms doe ik er een kort gedichtje bij. Dat print ik uit en na nog wat knutselen verstuur ik de kaart met de post. Een echte zelfgemaakte kaart vind ik gewoon waardevol!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Ik ben actief lid van de SeniorWeb Genealogie-mailgroep. Ik vind het leuk om samen met mijn echtgenoot online onderzoek te doen naar bijvoorbeeld zijn achtergrond. Hij is van Surinaamse afkomst. Ook doe ik onderzoek naar mijn Nederlandse voorvaderen van mijn vaders en moeders zijde. Daarom is deze mailgroep juist zo leerzaam.

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
Ik wil mensen graag attenderen op de Nederlandse Genealogie Vereniging. Zij hebben een heel mooie website met een toegankelijk stappenplan voor iedereen die in genealogie is geïnteresseerd. Lees op deze pagina: https://ontdekjouwverhaal.nl/onderzoek/ welke stappen je moet ondernemen om stamboomonderzoek te gaan doen. En wat de Surinaamse Genealogie betreft deze pagina: https: www.surinaamsegenealogie.nl

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.