Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

ANBO: Strijd voor een goed pensioen

- Advertorial -

ANBO_Betalingsverkeer825x225

Pensioen is dé voorwaarde om prettig door te kunnen leven
ANBO heeft zijn bestaan te danken aan de strijd voor een goed pensioen. Het ging begin vorige eeuw nog om een staatspensioen ofwel de latere AOW. Pensioen, stelt ANBO, is een belangrijke voorwaarde om op latere leeftijd prettig door te kunnen leven. Sterker, een goed pensioen is een absolute voorwaarde voor het leven na pensionering.

Want waar vroeger mensen al op vroege leeftijd kozen voor een verzorgingshuis, is die weg al jaren afgesloten. Mensen moeten tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen en steeds meer moeten zij hun eigen verzorging organiseren. Mensen zijn door de terugtredende overheid veel meer op elkaar aangewezen. Dat betekent dat u moet zorgen voor uw zus in Doetinchem of uw broer in Katwijk. Om daar naar toe te gaan heeft u wel vervoer nodig – en dat vervoer kost geld.

Een goed inkomen is ook gewoon nodig om na een leven lang hard werken leuke dingen te doen – naast de opvang van de kleinkinderen en vrijwilligerswerk voor de voetbalclub.

Samen strijden voor een goed pensioen
ANBO zet zich dus al 120 jaar in voor een goed inkomen. Met de AOW is dat behoorlijk gelukt. Het pensioen dat u bij uw werkgever opbouwde staat echter onder druk. Dat pensioen was weliswaar heel behoorlijk, maar voor de meeste gepensioneerden staat het pensioen al twaalf jaar stil. En stilstand is achteruitgang: pensioen is voor voormalige verpleegsters, politiemensen en ambtenaren twintig procent minder waard geworden.

Daarom strijdt ANBO samen met andere ouderenorganisaties in Den Haag voor een betere pensioenregeling met snelle indexatie. Dat werk kunnen we alleen doen met steun van onze leden! En niet zonder succes. Zo zouden de afgelopen jaren pensioenen met wel vijftien procent zijn gekort, als wij niet samen met anderen voor de gepensioneerden in Nederland hadden gestreden.

Ook individuele belangenbehartiging op lokaal niveau
Wij zetten ons niet alleen in voor collectieve pensioenen, wij doen dat ook voor onze individuele leden. Zij krijgen persoonlijk advies en ondersteuning via de Raad & Daad Advieslijn. Moeilijke dossiers gaan naar onze beleidsadviseurs inkomen. Zij schrijven uw pensioenfonds aan bij mogelijke fouten. Of komen in verzet als het pensioenfonds van u een onredelijke terugbetaling eist. Ook dat is nodig prettig door te kunnen blijven leven.

Steunt u onze strijd voor een goed pensioen? Sluit u dan aan bij ANBO. Als lid van SeniorWeb kunt u gebruikmaken van het introductietarief en ook lid worden van ANBO. U betaalt het eerste jaar dan slechts € 29,95 in plaats van €48,-.

Klik hier om lid te worden van ANBO.