Menu Zoek

ANBO: Uw veiligheid is onze zorg

- Advertorial -

ANBO_Veiligheid

Uw veiligheid is onze zorg
Criminelen worden steeds slimmer: woninginbraak, babbeltrucs, maar ook WhatsApp-fraude, 'phishing', 'spoofing', 'shouldering' en andere vormen van (internet) oplichting steken de kop op. Uw veiligheid is onze zorg, daarom kunt u als lid van ouderenorganisatie ANBO gratis een afspraak maken voor een Veiligheidscheck. Er komt dan een consulent bij u thuis* om te kijken hoe het gesteld is met uw veiligheid en u een advies te geven voor het verbeteren daarvan.

*Let op: in verband met de huidige situatie rondom het coronavirus komen onze consulenten tot 1 juni niet bij u thuis. Wilt u in april of mei wel al een Veiligheidscheck laten uitvoeren? Dan zal de check op afstand (telefonisch of via een digitale videoverbinding) worden uitgevoerd. Uiteraard kunt u voor juni, juli en augustus al wél een afspraak maken voor een Veiligheidscheck bij u thuis.

Senioren & Veiligheid
Samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid is ANBO de campagne “Senioren & Veiligheid” gestart. Op de website van ANBO vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over onder andere: woninginbraak, brand- en valgevaar, babbeltrucs, digitale veiligheid, phishing, spoofing, shouldering en WhatsApp-fraude. Deze informatie (FAQ’s) is hier gratis te bekijken en te downloaden.

Bel (gratis) met de Veiligheid Advieslijn
Ouderen zijn veel vaker slachtoffer van (hulpvraag)fraude via WhatsApp, spoofing en phishing dan andere leeftijdsgroepen. ANBO heeft daarom een speciale Veiligheid Advieslijn geopend om ouderen beter te wapenen tegen deze vormen van internet oplichting en digitale criminaliteit. Bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur gratis op tel. 0348 – 238 591.

Ontvang informatie en veiligheidstips
Wilt u meer informatie over (digitale) veiligheid? Tips om oplichting en fraude te herkennen én voorkomen? Of om fijn én veilig(er) te wonen? Het is ook mogelijk om via ANBO een gratis Veiligheid Informatiepakket aan te vragen. In dit pakket zitten een aantal handige folders met tips en checklists van onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Politie, het CCV en slachtofferhulp. Klik hier om dit pakket aan te vragen.

Speciaal voor SeniorWeb leden: word nu lid voor € 29,95
Om een afspraak te maken voor een gratis Veiligheidscheck dient u lid te zijn van ANBO. Als lid van SeniorWeb kunt u ook lid worden van ANBO voor slechts € 29,95 i.p.v. € 48,-. gebruikmaken van het introductietarief. U betaalt het eerste jaar dan slechts € 29,95 in plaats van € 48,-. Word lid en voorkom dat u het slachtoffer wordt van (internet) criminelen of inbrekers!

Klik hier om lid te worden van ANBO en een Veiligheidscheck aan te vragen.