Menu Zoek

Vrijwilligerswerk bij SeniorWeb

vrijwilligerswerk

Bent u een computerliefhebber? Handig met uw smartphone? Enthousiast over sociale media? Laat senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld ervaren. Word vrijwilliger bij onze vereniging!

Voor sommige senioren is de digitale wereld heel vanzelfsprekend. Anderen hebben er meer moeite mee. Maar iedereen heeft wel eens hulp nodig bij een computerprobleem. Of wil graag weten hoe een foto moet worden overgezet van een tablet naar de computer. Of hoe een apparaat het beste kan worden beveiligd. En hoe een back-up moet worden gemaakt.

Voor deze en andere computervragen kunnen senioren terecht bij SeniorWeb. Als vrijwilliger bij onze vereniging helpt u hen verder met uitleg, of hulp bij problemen. Want wij willen graag dat alle senioren 'digitaal fit' kunnen worden én blijven!

Wij vragen:

  • Plezier in het helpen van mensen
  • Nieuwsgierigheid naar digitale ontwikkelingen
  • Een paar uur per week van uw tijd (vaak flexibel in te delen)
SeniorWeb-vrijwilligers zijn erg tevreden over hun vrijwilligerswerk. ‘Ik ben zo blij dat ik mensen blij kan maken!’ en ‘Ik vind het leuk en inspirerend om mijn computerkennis uit te breiden door contact met collega-vrijwilligers!’ wordt vaak gezegd.


Een vrijwilliger vertelt
‘Ik geef het liefst individuele uitleg aan senioren. Voor sommige leden is dat nodig om iets onder de knie te krijgen. Persoonlijke aandacht met veel ruimte voor vragen wordt erg door ze gewaardeerd. Het geeft mij veel voldoening wanneer mensen zich zekerder en vrijer gaan voelen, omdat ik ze een eindje op weg heb geholpen!’
- Thea Brouwer, SeniorWeb-vrijwilliger sinds 2014

Thea_Brouwer

Bekijk de mogelijkheden!
Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij SeniorWeb? Bekijk wat u kunt doen, en meld u aan!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 2.800 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leslocatie of aan huis, helpen leden met digitale problemen, en geven uitleg over computers, tablets en smartphones.

Word vrijwilliger
Leslocatie starten

SeniorWeb biedt op zo'n 500 locaties in Nederland cursussen en workshops. Interesse om zelf een leslocatie te starten? Neem contact met ons op.

Lees meer over leslocaties
Hans van Everdink
" Zit u wel eens in het donker op de iPad of iPhone? Schakel dan de donkere modus in om uw ogen rust te geven."
Hans van Everdink Lid sinds 2009
Lees verder