SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Vrijwilligerswerk bij SeniorWeb

thanks_vrijwilligers_klein

SeniorWeb wil iedereen de mogelijkheden van de digitale wereld laten ervaren. Het uitgangspunt hierbij is dat dit voor en door senioren gebeurt. Daarom werkt SeniorWeb samen met 2.900 enthousiaste en betrokken vrijwilligers in het hele land: onze Ambassadeurs. Als leeftijdgenoten kunnen Ambassadeurs SeniorWeb-leden en cursisten goed begeleiden. Zij hebben het omgaan met computers en internet ook op latere leeftijd geleerd, en zij geven uitleg in begrijpelijke taal en op een rustig tempo.

Ambassadeurs zijn actief bij ledendiensten PCHulp en Leren aan Huis, bij de Webdiensten voor leden of in een SeniorWeb-leslocatie. Ze geven cursussen en uitleg over uiteenlopende onderwerpen, begeleiden inloopspreekuren, helpen SeniorWeb-leden bij de online cursussen of lossen computerproblemen op.

In onderstaande video vertelt PCHulp-Ambassadeur Richard van Kempen over zijn activiteiten bij PCHulp aan Huis.


Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij SeniorWeb? Er zijn verschillende mogelijkheden om actief te worden als Ambassadeur.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 2.900 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leercentrum, helpen leden met computerproblemen of begeleiden een Club. 

Word vrijwilliger
Leercentrum starten

SeniorWeb biedt op 415 locaties in Nederland cursussen en workshops. Interesse om zelf een Leercentrum te starten? Neem contact met ons.

Lees meer over Leercentra
Coby van Roon
"Maak een back-up van WhatsApp zodat u uw berichtjes niet kwijt kunt raken!"
Coby van Roon SeniorWeb-lid
Lees verder