Menu Zoek

Over SeniorWeb

Over SeniorWeb_intro

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 420 cursuslocaties en circa 3.000 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. 

Begrijpelijke informatie

Of u nu uw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie: SeniorWeb helpt u verder. Wij leggen u alles stap voor stap uit. Bijvoorbeeld over onderwerpen als Windows 10, tablet en smartphones, WhatsApp, veilig internetten en meer. Met onze informatie op de website, in tijdschrift Enter en onze Online Cursussen kunt u direct aan de slag. Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en artikelen? Meld u dan gratis aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Persoonlijke computerhulp

Hebt u een computer- of tabletvraag? Onze geduldige vrijwilligers van PCHulp en Leren aan Huis staan voor u klaar! U kiest de vorm van PCHulp die bij u past: via internet, telefonisch of aan huis. Bij Leren aan Huis komt er een vrijwilliger van SeniorWeb bij u thuis om u te helpen met dingen die u wilt leren doen met uw smartphone, tablet of computer. PCHulp en Leren aan Huis zijn speciaal voor SeniorWeb-leden. Interesse? Meld u aan als SeniorWeb-lid

Computercursussen bij u in de buurt

SeniorWeb geeft op 420 locaties verspreid over Nederland computercursussen, workshops en inloopuren. U wordt begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers. De lesonderwerpen zijn divers: tablets, Facebook, Windows, veiligheid, fotobewerking, orde op uw pc en meer. U vindt de SeniorWeb Leslocaties bij u in de buurt op onze website, of bel 030-276 99 65. 

Wilt u meer weten over onze vrijwilligers? U leest hier meer over de belangrijke rol die vrijwilligers bij SeniorWeb hebben. Lees ook onze praktijkvoorbeelden.

Online Cursussen

SeniorWeb-leden kunnen via onze website verschillende Online Cursussen volgen. Elke cursus bestaat uit een aantal lessen. U beslist zelf of u met de eerste les begint, of verderop in de cursus start. De stap voor stap uitleg wordt gecombineerd met duidelijke instructievideo’s. Aan de hand van tussentijdse toetsen kunt u zien of u de lesstof beheerst.

Het SeniorWeb-lidmaatschap

Als lid van SeniorWeb profiteert u van deze ledenvoordelen:

groen vinkje opsomming  Ongelimiteerde online helpdesk 
groen vinkje opsomming  Telefonische computerhulp én zelfs bij u thuis 
groen vinkje opsomming  4 x per jaar computertijdschrift Enter 
groen vinkje opsomming  Wekelijks informatieve nieuwsbrieven 
groen vinkje opsomming  Online Cursussen over populaire onderwerpen 
groen vinkje opsomming  Voordelige computerboeken en accessoires

Al 150.000 mensen zijn lid en waarderen ons lidmaatschap al jaren met een 8! Interesse? Meld u direct aan via ons online formulier of vraag een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aan. U kunt ons voor meer informatie ook bellen op 030 - 276 99 65.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Jaarverslag

In ons jaarverslag over 2017 leest u alles over dé trend onder senioren in 2017: mobiele apparaten!

Bekijk ons jaarverslag
Feiten en cijfers

SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk met ruim 150.000 leden, 2.900 Ambassadeurs en 415 leslocaties in Nederland.

Bekijk onze infographic
Digitaal Fit met SeniorWeb

WhatsAppen, Facetimen of foto's delen. Het wordt leuker als u digitaal fit bent. SeniorWeb helpt u verder. Word nu voor slechts € 31,- (prijs 2018) lid en ontvang een praktisch boek cadeau.

Lid worden