Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Uit de vereniging

SeniorWeb heeft 150.000 leden en 2.800 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Op deze pagina maakt u kennis met onze vrijwilligers en leden.
Loek Achterberg SeniorWeb-lid "Op de site van de ANWB kunt u inspiratie opdoen voor uw volgende reis." Lees verder

Vrijwilligers

 • Pia Clarijs-Dahlhaus Hebt u moeite om een bericht op het kleine toetsenbord van uw smartphone te typen? Stuur eens een audioberichtje!
 • Lia Borgs Bent u nog onbekend met digitale apparaten? Oefen dan via oefenen.nl!
 • Cees van der Hijden Wilt u op uw smartphone of tablet een speciaal teken aan een letter toevoegen? Tik dan langere tijd op de letter die het accentteken moet krijgen. Schuif met de vinger naar het gewenste accentteken en klaar!
Meer interviews met vrijwilligers

SeniorWeb-leden

 • Loek Achterberg Op de site van de ANWB kunt u inspiratie opdoen voor uw volgende reis.
 • Kees Kortlever Beluister muziek en ontdek nieuwe artiesten met Spotify!
 • Corrie Ramondt - van 't Leven Met WhatsApp Web appt u via de computer. Lees de letters op een groot scherm en deel foto’s die op de computer staan!
Meer interviews met SeniorWeb-leden
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 2.800 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leslocatie, helpen leden met computerproblemen of begeleiden een SeniorWeb Club.

Word vrijwilliger
Word lid van SeniorWeb Wilt u met uw tablet, smartphone en computer doen wat ú graag wilt? Word dan lid van SeniorWeb! Lid worden
Ontvang een gratis Enter!

Wilt u vrijblijvend kennismaken met SeniorWeb? Vraag een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aan. Boordevol praktische tips, informatie en inspiratie.

Gratis Enter aanvragen