Menu Zoek

Uit de vereniging

SeniorWeb heeft 151.000 leden en 2.800 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Op deze pagina maakt u kennis met onze vrijwilligers en leden.
Theo Gerth Voorzitter SeniorWeb Zuid-Oost Drenthe "De app Lees Simpel geeft binnen een paar seconden een heldere samenvatting van lastige teksten." Lees verder

Vrijwilligers

 • Theo Gerth De app Lees Simpel geeft binnen een paar seconden een heldere samenvatting van lastige teksten.
 • Bart van der Eijk Gedraagt uw tablet of telefoon zich vreemd? Dan is de eerste hulp om het apparaat helemaal uit te schakelen.
 • Yvonne van der Woude Is uw muiswijzer slecht zichtbaar en wat aan de kleine kant? Pas dit dan zelf aan in Windows!
Meer interviews met vrijwilligers

SeniorWeb-leden

 • Hans van Everdink Zit u wel eens in het donker op de iPad of iPhone? Schakel dan de donkere modus in om uw ogen rust te geven.
 • Harrie Heemskerk Bereid u goed voor op uw overleg met huisarts of specialist met de website www.thuisarts.nl !
 • Gert J. Baas Op pad in de natuur? De app ObsIdentify herkent meer dan 22.000 plant- en diersoorten!
Meer interviews met SeniorWeb-leden
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 2.800 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leslocatie of aan huis, helpen leden met digitale problemen, en geven uitleg over computers, tablets en smartphones.

Word vrijwilliger
Word lid van SeniorWeb Wilt u met uw tablet, smartphone en computer doen wat ú graag wilt? Word dan lid van SeniorWeb! Lid worden
Ontvang een gratis Enter!

Wilt u vrijblijvend kennismaken met SeniorWeb? Vraag een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aan. Boordevol praktische tips, informatie en inspiratie.

Gratis Enter aanvragen