SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Organisatie

SeniorWeb_tablet

Participatie in de digitale samenleving
In 2018 zijn er van de 6,8 miljoen vijftigplussers circa 5,8 miljoen online. Zij kunnen voor hulp, uitleg en informatie op digitaal gebied al sinds 1996 terecht bij SeniorWeb. Het is de missie van SeniorWeb om alle ouderen te laten participeren en ontplooien in de digitale samenleving. Inmiddels is deze een onmisbaar onderdeel van het leven geworden en gelooft SeniorWeb in de verrijking voor het dagelijks leven van senioren. De mogelijkheid om via internet zaken te regelen en te bestellen, informatie op te zoeken, contact te leggen en onderhouden zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. De combinatie van educatie, informatie en ondersteuning maakt SeniorWeb uniek. Ons uitgangspunt is dat dit voor én door ouderen gebeurt.

Tevens werken we intensief samen met het bedrijfsleven en (lokale) overheden om senioren te betrekken in de ontwikkelingen van de digitale dienstverlening. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Organisatie
SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk. Inmiddels hebben we 150.000 leden die ons lidmaatschap al jaren beoordelen met een 8! Op het landelijk bureau zijn zo’n 30 medewerkers actief. Daarnaast kent SeniorWeb een ledenraad, een bestuur en een grote groep actieve vrijwilligers. Het merendeel is actief bij een leslocatie. Ze verzorgen hier cursussen, inloopuren en workshops. SeniorWeb heeft 410 locaties verspreid over Nederland. En ze helpen leden met hun computervragen via de ledendienst PCHulp.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Jaarverslag

In ons jaarverslag over 2018 leest u alles over de impact die SeniorWeb heeft in de samenleving: van digitaal nalatenschap tot hulp bij het online zoeken van telefoonnummers.

Bekijk ons jaarverslag
Feiten en cijfers

SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk met ruim 150.000 leden, 2.900 vrijwilligers en 410 leslocaties in Nederland.

Bekijk onze infographic
Samenwerken met SeniorWeb?

SeniorWeb werkt regelmatig samen met het bedrijfsleven en (lokale) overheid. Hebt u interesse? Neem contact met ons op:

  • 030-276 99 45
  • info@seniorweb.nl
Contactformulier