U bent hier: Home Over SeniorWeb Leslocaties

Inloopspreekuren en individuele lessen in de leslocaties

SeniorWeb organiseert door het hele land inloopspreekuren, individuele lessen, workshops en cursussen over smartphones, tablets en computers in ruim 500 leslocaties. De SeniorWeb Leslocaties zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar en bieden een ideale manier om meer te leren over de digitale wereld. 

De leslocaties zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. Voorbeelden van lesonderwerpen zijn fotoboeken maken, orde op de computer, internetbankieren, Whatsappen en veilig internetten. In de leslocaties worden cursisten begeleid door vrijwilligers, zelf ook senioren. Het cursusseizoen begint over het algemeen in januari en september. SeniorWeb heeft landelijke dekking, dus meestal is er wel een leslocatie bij u in de buurt.

SeniorWeb Leslocatie_intro

Locaties

Een leslocatie kan een buurtcentrum of bibliotheek zijn waar cursussen worden gegeven, maar ook een internetcafé met een inloopuur. SeniorWeb Leslocaties zijn vaak opgezet in samenwerking met (lokale) partners zoals bibliotheken, dorpshuizen/wijkcentra, Rabobank, stichtingen SeniorWeb en welzijnsorganisaties. De leslocaties hebben geen winstoogmerk.

Zelf een leslocatie starten?

SeniorWeb staat er altijd voor open om op plekken waar nog geen leslocatie is, nieuwe initiatieven te ontplooien. Dit doen wij in samenwerking met lokale partners. Hebt u een cursuslocatie en wilt u zich aansluiten bij SeniorWeb? Of ziet u mogelijkheden om bij u in de buurt een leslocatie te starten? In dit document leest u meer informatie. En hier vindt u de samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Vereniging SeniorWeb.

Meer infomatie?

Neem contact op met Raquel Wanrooij of Hans Straatman

030 - 276 99 40
servicepunt@seniorweb.nl

naar boven