Menu Zoek

Word vrijwilliger bij SeniorWeb!

Computerliefhebber? Handig met uw smartphone? Enthousiast over sociale media? Laat senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld ervaren. Meld u aan als vrijwilliger bij onze vereniging! Op deze pagina vindt u alle informatie, en een formulier om contact met ons op te nemen. Wij hopen snel kennis met u te maken!

Meer informatie

Bekijk de Ambassadeursgids, de praktijkgids voor vrijwilligers Naar de gids

Over SeniorWeb en vrijwilligers

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 470 leslocaties en 2.800 vrijwilligers in het hele land. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Vanaf onze oprichting werken wij nauw samen met vrijwilligers, die actief zijn in verschillende functies.

Wij zoeken enthousiaste en deskundige vrijwilligers in het hele land die:

  • Plezier hebben in het helpen van mensen;
  • nieuwsgierigheid zijn naar digitale ontwikkelingen;
  • een paar uur per week beschikbaar zijn (uren zijn vaak flexibel in te delen).

Hanna Maqdasi, vrijwilliger sinds 2013

Hanna Maqdasie is al heel wat jaren vrijwiliger bij Bretano's Internetcafé in Amstelveen. Ze wil zich graag inzetten voor de mensen in haar buurt.

"In Irak bestaat geen georganiseerd vrijwilligerswerk, maar elkaar helpen is er met de paplepel ingegoten."

Wat kunt u doen als vrijwilliger bij SeniorWeb?

Computerhulp

Leden van SeniorWeb kunnen gebruikmaken van PCHulp bij computerproblemen: aan huis, per telefoon of via internet. Als vrijwilliger probeert u het probleem op te lossen, of het lid door te verwijzen naar andere hulp.

Respect
‘Na mijn pensionering wilde ik wat doen met mijn kennis van automatisering. Ik heb veel respect voor onze oudere leden die erg hun best doen om toch digitaal te gaan. Ik vind het fijn om te kunnen helpen!’
Floor Roest, vrijwilliger PCHulp per Telefoon en aan Huis

SeniorWeb Leslocaties

In Nederland zijn er 470 bij SeniorWeb aangesloten leslocaties. In een leslocatie kunt u onder meer actief zijn als docent, pr-vrijwilliger of zich bezighouden met het organiseren van het lesaanbod.


Plezier beleven
'Ik geef met heel veel plezier cursussen op iPhone en iPad. Ik vind het fantastisch als mensen tot op hoge leeftijd proberen digitaal vaardig te worden en blijven. En open staan voor nieuwe ontwikkelingen.'
Pia Clarijs-Dahlhaus, vrijwilliger leslocatie Berkel-Enshot

Leren aan Huis

Bij Leren aan Huis geeft u SeniorWeb-leden bij u in de buurt thuis les over uiteenlopende digitale onderwerpen. U stelt samen met het lid vast wat hij of zij wil leren, en u plant uw eigen tijd in. Heel flexibel!

Prettig om te kunnen helpen
‘Ik begrijp heel goed dat er talloze mensen zijn die veel moeite hebben om mee te komen in onze digitale wereld. Daarom vind ik het erg prettig om die mensen te helpen, en zeker sinds ik gepensioneerd ben!’
Jan van Ruijven, vrijwilliger Leren aan Huis

Maak kennis met onze vrijwilligers!

Als vrijwilliger bij SeniorWeb doet u niet alleen belangrijk werk, het is ook nog eens erg leuk om te doen. U ontmoet nieuwe mensen, u blijft zichzelf ontwikkelen én u maakt een ander blij met uw hulp!
Niet voor niets beveelt maar liefst 91% van onze vrijwilligers het vrijwilligerswerk bij SeniorWeb aan. Ze zijn vaak jaren met veel plezier en tevredenheid actief. Bekijk het filmpje hiernaast en laat u inspireren door onze vrijwilligers Eleanor, Francine, Hans en Paulien!

Wat krijgt u terug als vrijwilliger?

Dankbaarheid van blije leden en andere senioren is voor onze vrijwilligers hun grootste beloning. Daarnaast zorgt SeniorWeb ervoor dat u als vrijwilliger zoveel mogelijk plezier van uw vrijwilligerswerk beleeft!

Wat mag u zoal van ons verwachten?

groen vinkje opsomming Een kennismakingsbijeenkomst bij de start van uw werk
groen vinkje opsomming Interessante trainingen en bijeenkomsten in uw omgeving
groen vinkje opsomming Jaarlijks een feestelijke dag vol inspiratie, kennis en amusement
groen vinkje opsomming Reiskostenvergoeding
groen vinkje opsomming Een schade- en ongevallenverzekering
groen vinkje opsomming Gratis lidmaatschap van SeniorWeb!


Bovendien krijgt u toegang tot het intranet voor vrijwilligers. U vindt er een schat aan informatie voor uw vrijwilligerswerk, én u komt er gemakkelijk met uw collega-vrijwilligers in contact.

Samenwerking
Wij vinden goed contact en een fijne samenwerking met u erg belangrijk. U kunt ons elke werkdag bellen of mailen, en we ontmoeten u graag tijdens onze regiobijeenkomsten. We toetsen regelmatig wat u van uw vrijwilligerswerk vindt. En als u het leuk vindt, kunt u met ons meedenken over nieuwe projecten of plannen.

Kortom: bij SeniorWeb vindt u divers, dankbaar, belangrijk én leuk vrijwilligerswerk!

Lees meer over wat u terugkrijgt als vrijwilliger

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Als u enthousiast bent geworden en ook graag vrijwilliger bij SeniorWeb wilt worden, vul dan onderstaand formulier in. U krijgt daarna een ontvangstbevestiging met een toelichting van de verschillende mogelijkheden als vrijwilliger en hoe u zich daarvoor kunt aanmelden.


Velden met een zijn verplicht.