Zoeken
Menu Zoek

Drie redenen om Startpagina in te stellen als jouw opstartpagina

- Advertorial - 

Startpagina

Google is vandaag de dag veruit de meest populaire zoekmachine. Maar is het wel de meest gebruiksvriendelijke voor u? Het bedrijf ligt vaak onder vuur vanwege de manier waarop het met onze gegevens omgaat. Er is een alternatief. Drie redenen om Startpagina in te stellen als uw opstartpagina.

We kunnen het ons nu bijna niet meer voorstellen, maar twintig jaar geleden was het internet nog een nieuw fenomeen. Ineens hadden we toegang tot een oceaan aan informatie die we voorheen alleen in de bibliotheek konden vinden. Veel mensen raakten in die overvloed aan informatie de weg kwijt. Er was behoefte aan orde en structuur.

Veel informatie en onbetrouwbare links

Toen oprichter Durk Jan de Bruin Startpagina in 1998 lanceerde, waren eenvoud en gemak zijn uitgangspunten. Het internet was, zoals hij in een interview zei, een soort bibliotheek waar een aardbeving was geweest: alle boeken lagen door elkaar. Sinds die tijd is de chaos in die ‘bibliotheek’ alleen maar groter geworden. Nog veel meer informatie, meer ‘nepnieuws’ en meer onbetrouwbare links. De rol van Startpagina als gids in de digitale jungle is dus eigenlijk alleen maar relevanter geworden. Naast eenvoud en gemak, is veiligheid een belangrijk uitgangspunt geworden. Daarom drie redenen om Startpagina (weer) in te stellen als uw opstartpagina:

1.  Gemak en snelheid

Startpagina is uw gids en cureert waardevolle links voor u. Zie het zo: waar Google u alle mogelijke paadjes door de jungle laat zien, inclusief de niet relevante, wordt u met Startpagina gelijk op het juiste spoor gezet en komt u sneller en makkelijker bij uw doel. 

2.  Veilig surfen

De links die u via Startpagina aangeboden krijgt, zijn veilig. De redactie selecteert dagelijks de beste links van het internet. Iedere site die op Startpagina wordt geplaatst, wordt van te voren gecontroleerd en moet voldoen aan strenge criteria op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

3.  Alles vinden via 1 opstartpagina

Als u via het linkaanbod op Startpagina of de Startpagina zoekbox niet vindt wat u wilt, kunt u eenvoudig verder zoeken via Startgoogle. Dus zonder Startpagina te verlaten, vindt u alles wat u nodig hebt op 1 plek. Wel zo overzichtelijk.

Startpagina instellen als opstartpagina? Dat is heel eenvoudig! Installeer Startpagina in alle browsers of stel Startpagina handmatig in met deze instructies