Zoeken
Menu Zoek

3 mythes over online shoppen ontkracht

- Advertorial -

Startpagina_augustus

Feit: mannen winkelen anders dan vrouwen. De laatsten kunnen uren langs de etalages struinen. Even dit passen, toch nog even verder kijken. Mannen stappen ergens binnen, kopen een broek die goed zit en willen dan het liefst een terrasje pakken. Dat kan spanningen opleveren als u samen gaat winkelen. Behalve … als u het online doet! Drie mythes over online shoppen ontkracht. 

Mythe 1: je weet niet wat je koopt
Natuurlijk is iets via internet kopen anders dan de stof tussen uw vingers voelen en dat jasje uit het rek gelijk even aanschieten. Maar dat u niet weet wat u koopt is gewoon onzin. U vindt in online kledingwinkels hetzelfde assortiment als in ‘gewone’ winkels, maar dan overzichtelijker en vrijwel altijd zo gefotografeerd dat u het item van alle kanten (en vaak in verschillende kleuren) kunt bekijken. En zeg nou zelf: u weet na al die jaren toch zo ook wel hoe spijkerstof of katoen aanvoelt? 

Mythe 2: je kunt niet ruilen
Als u via internet iets koopt, gelden andere regels dan wanneer u het in de winkel doet. Volgens de wet heet kopen via internet ‘koop op afstand’. Dit geldt alleen als u bij een professionele verkoper koopt (dus niet bij een particulier via bijvoorbeeld Marktplaats). Daarmee hebt u altijd het recht om uw aankoop te retourneren. U moet een product namelijk kunnen uitproberen, zoals u het ook in de winkel zou uitproberen. Kleding kunt u dus passen, maar mag u niet dragen naar een feestje en vervolgens terugsturen.

Mythe 3: het is niet veilig
Online betalen is inmiddels net zo veilig als pinnen aan de kassa. En als u wilt retourneren bent u als consument vandaag de dag behoorlijk goed beschermd door de wet. Zo mag een webshop u niet afschepen met een tegoedbon als u iets terugstuurt; u hebt recht op uw geld! Tenzij u het product zelf met een tegoedbon hebt aangeschaft. Uitgangspunt is dat u hetzelfde betaalmiddel terugkrijgt. Voor een webshop geldt een retourtermijn van 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in op de dag nadat u het product hebt ontvangen. Let op: wilt u iets terugsturen? Op elke online webshop vindt u een retourformulier, dat u ingevuld mee moet sturen.

Inspiratie gekregen? Via Startpagina vindt u de beste en gegarandeerd veilige online modewinkels.