Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 5 november 2021

Betaalopties van PayPal

Betaalopties van PayPalPayPal is een manier om online te betalen. Maar het werkt niet zonder koppeling met een andere betaalmethode. Welke opties zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen?

PayPal is methode om online te betalen. U betaalt via een aangemaakt PayPal-account. Daardoor is het tijdens het betalen niet nodig om creditcard- of bankgegevens in te vullen. Dat is veilig en handig. PayPal schrijft na de betaling het bedrag van een creditcard, bankrekening of openstaand saldo af. Bovendien biedt PayPal kopersbescherming. Als een besteld product beschadigd aankomt of zelfs helemaal niet wordt geleverd, krijgt u het geld terug. In dit artikel bespreken wij de mogelijkheden die er zijn om te betalen via PayPal.

Om te betalen via PayPal moet er een andere betaalmethode gekoppeld zijn aan het account. Daarvoor zijn er drie opties:

  • Een creditcard koppelen;
  • Een bankrekening koppelen;
  • Geld overmaken via iDEAL.

Het is mogelijk om een creditcard of bankrekening te koppelen aan het PayPal-account. De online betaling gaat dan via het PayPal-account. U selecteert een product dat u wilt kopen en kiest bij het afrekenen voor PayPal. Daarbij hoeft u geen creditcard- of bankgegevens in te vullen. PayPal schrijft het betaalde bedrag automatisch af van de gekoppelde creditcard of bankrekening. Omdat het niet nodig is om bankgegevens in te vullen bij het betalen, is PayPal een veilige betaaloplossing.

De voor- en nadelen van koppeling:

+ Het is gemakkelijk.
+ U hoeft geen saldo in de gaten te houden.
+ Tijdens het betalen worden geen creditcard- of bankgegevens gedeeld.

- U bent zich minder bewustheid van afschrijvingen.
- Er is een creditcard nodig (behalve bij de koppeling aan een betaalrekening).

In Nederland betalen veel mensen hun online aankopen met iDEAL. Maar buitenlandse webwinkels accepteren deze methode (meestal) niet. Een handige manier om toch bij buitenlandse webshops te kunnen winkelen en tegelijkertijd grip te houden op uitgaven, is door iDEAL en PayPal te combineren. PayPal wordt namelijk in het buitenland wél geaccepteerd. Maak via iDEAL geld over naar uw PayPal-account. Dit bedrag geldt als PayPal-tegoed. Daarmee betaalt u aankopen bij webwinkels die iDEAL niet accepteren.

De voor- en nadelen van tegoed:

+ U hebt geen creditcard nodig.
+ Het kan zorgen voor meer grip op betalingen.

- U moet regelmatig het saldo controleren.
- Ervaring met betalen via iDEAL is handig.

Interesse gekregen in PayPal? Lees dan het artikel ‘PayPal-account aanmaken’. Hierin staan de stappen voor het openen van een PayPal-rekening. We beschrijven ook hoe het koppelen van een bankrekening of creditcard werkt. Tot slot komt geld via iDEAL op de PayPal-rekening zetten aan bod.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.