Menu Zoek

Bosje bloemen versturen via internet

Online bloemen bestellenOp Valentijnsdag, een verjaardag of gewoon zomaar: een bloemetje krijgen is altijd leuk. Bestel via internet en laat een mooi boeket bezorgen.

Een kaartje sturen via internet is door de jaren heen heel gewoon geworden. Net als online spullen kopen bij webshops. Ook voor een boeket bloemen geldt dat u het makkelijk online bestelt. Is het voor iemand die verder weg woont, dan is internet al snel de aangewezen plek om een boeket te bestellen en te laten bezorgen op een dag naar keuze.

Er zijn veel verschillende sites die bloemen verkopen. In dit artikel bespreken we de bekendste sites en twee 'aparte' webwinkels.

Over het algemeen werkt bestellen op elke site hetzelfde. Blader op uw gemak door het aanbod en kies een boeket dat u aanspreekt. Als er verschillende maten of prijzen zijn, kiest u de gewenste optie. Het boeket komt in het winkelmandje te liggen. Bent u klaar, dan vult u de gegevens van de ontvanger in en kiest u of er een kaartje of iets anders bij moet. Eventueel maakt u een account aan voor een volgend bezoek. Dat hoeft meestal niet. Wel is uw mailadres nodig voor de bevestiging. Tot slot betaalt u en zorgt de site dat de bloemen bij de ontvanger komen. U krijgt een bevestiging via e-mail.

De prijzen van de aangeboden boeketten wisselen regelmatig. In dit artikel noemen we die daarom niet. U kunt de prijzen van verschillende aanbieders eventueel zelf vergelijken.

In 1999 richtte Edwin van Arkel de site Topbloemen.nl op. De site bestaat al meer dan twintig jaar en werkt mee aan verschillende televisieprogramma's. Topbloemen werkt met een netwerk van vijfhonderd aangesloten bloemisten door heel Nederland. Daardoor kunnen ze nog dezelfde dag bloemen bezorgen, als u bestelt voor 14.00 uur. Er zijn bosjes bloemen in allerlei vormen en maten, van algemene boeketten, plukboeketten en duurzame boeketten tot speciale bloemen voor geboortes of rouwgelegenheden. Topbloemen bezorgt ook in het buitenland, in maar liefst 48 landen. De klantenservice is bereikbaar via e-mail en telefoon en op de site worden antwoorden op veelgestelde vragen gegeven.

 • Verzendkosten: 5,95 voor bloemen binnen Nederland, 2 euro extra voor bezorging dezelfde dag (prijs: december 2021)
 • Betaalmethodes: iDEAL, creditcard, PayPal, Afterpay (achteraf op rekening). Verschillende cadeaubonnen zoals VVV Giftcard en BloemenCadeaubon zijn geldig.
 • Website: www.topbloemen.nl

Fleurop bestaat sinds 1921 en bezorgt sinds 1946 wereldwijd bloemen. De site hoort bij aangesloten Fleurop-bloemisten. Wereldwijd horen 40.000 bloemisten in 140 landen bij Fleurop. Wie bestelt voor 14.00 uur (en op zaterdag voor 12.00 uur), kan bloemen dezelfde dag nog laten bezorgen. Op zon- en feestdagen bezorgt Fleurop niet. Via de site zijn de aangesloten bedrijven te vinden, maar het hoofddoel is bloemen online bestellen. De klantenservice bereikt u via de telefoon, e-mail, chat, WhatsApp of het contactformulier.

 • Verzendkosten: 6,95 euro (prijs: december 2021)
 • Betaalmethodes: iDEAL, creditcard, PayPal, VVV Giftcard en diverse cadeaubonnen
 • Website: www.fleurop.nl

Ook Euroflorist bestaat uit een netwerk van lokale bloemisten die een landelijke dekking bieden en dus door heel het land bezorgen. Bestel voor 14.00 uur (zaterdag voor 12.00 uur) en het bosje bloemen is dezelfde dag nog bij de ontvanger. Dit geldt niet op zon- of feestdagen, met uitzondering van Moederdag. Euroflorist bestaat sinds 1982. Het bedrijf is van oorsprong Zweeds en opende in Nederland in 2003 de digitale deuren. De site oogt wat rommeliger dan die van de andere online bloemisten, waardoor vergelijken van de boeketten mogelijk wat meer tijd kost. Het bedrijf is bereikbaar via telefoon, e-mail en chat.

 • Verzendkosten: ongeveer 6,95 euro, exacte prijs staat bij ieder boeket vermeld (prijs: december 2021)
 • Betaalmethodes: iDEAL, creditcard, PayPal en op rekening via Klarna
 • Website: www.euroflorist.nl
 • Boeketcadeau heeft een wat andere insteek dan de sites hierboven. Bloemen met bezorging dezelfde dag komen van een lokale bloemist. Maar bij bezorging op een andere dag stellen de mensen achter de site de boeketten zelf samen. Ze gebruiken een dagelijks wisselend aanbod aan verse bloemen. De boeketten komen in een doos en staan in een waterbakje dat u kunt hergebruiken. De site zet zich af tegen 'verzendorganisaties' die minder betalen aan bloemisten dan de klant zelf doet. Leuk is dat onderaan de site 'Alles over bloemen' staat. Klik erop en u komt in een gedeelte met verzorgingstips en algemene informatie over de verschillende bloemen. Bestellen kan alleen via de website, niet telefonisch.

  • Verzendkosten: 7,95 euro (prijs: december 2021)
  • Betaalmethodes: iDEAL, creditcard, PayPal, achteraf via Billink of Afterpay, betaalmethodes voor buitenlandse klanten
  • Website: www.boeketcadeau.nl

  Bij Bloomon verkopen ze naast bloemen voor eenmalige bezorging ook abonnementen op luxe boeketten. Het abonnement gaat standaard uit van elke twee weken een boeket, maar het kan ook maandelijks. Het wordt bezorgd op een tijdstip dat u uitkomt. Via het online account is het abonnement te pauzeren of stoppen. De bossen worden samengesteld door een team bloemstylisten.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.