Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2020

Camera-opnamen overzetten naar Windows 7

Zo zet u de foto's en video's gemaakt met uw digitale camera op een Windows 7-computer.

Foto's en video's zijn met een kabel en via een kaartlezer op de computer te zetten. In dit artikel beschrijven we beide manieren.

Bij een camera ontvangt u vaak een kabel om opnamen op uw computer te zetten. Bekijk hieronder in onze video hoe u de camera via een kabel op de computer aansluit. Ga daarna verder met onze instructies.


Wanneer uw camera via een kabel aangesloten is en wordt herkend door de computer, krijgt u zogenaamde apparaatopties te zien. Klik op Afbeeldingen en video's importeren. Een wizard van Windows helpt u de foto's te importeren.

 • Klik linksonder op Instellingen voor importeren om te kijken of dit naar wens is ingesteld.

U kijkt dan naar de volgende onderdelen:

 • U ziet in de afbeelding hiernaast dat afbeeldingen en video’s in de map ‘Mijn afbeeldingen’ worden geplaatst. Selecteer achter ‘Video’s importeren in’ desgewenst de map Mijn video’s.
 • Geef aan welk type mapnaam u wilt. Bijvoorbeeld op ‘Datum geïmporteerd en label’ of ‘Datum genomen en label’.
 • Geef aan welk type bestandsnaam u wilt. Bijvoorbeeld ‘Label’ of ‘Originele bestandsnaam’. Eronder ziet u een voorbeeld.
 • Bij de ‘Overige opties’ kunt u verschillende opties nog aan- of uitvinken. Bijvoorbeeld of u de afbeeldingen bij het importeren wilt draaien zodat deze gelijk goed staan.
 • Klik op OK.

U kunt eventueel een label toevoegen aan de opnamen die geïmporteerd worden. De map waar straks de foto’s in komen te staan, krijgt dan deze naam.

 • Vul eventueel een label in.
 • Klik op Importeren.

De opnamen worden geïmporteerd. U hebt de mogelijkheid een vinkje te zetten voor Foto’s na importeren wissen. Maar de opnamen worden dan definitief van de camera verwijderd. Wij raden daarom aan dit op de camera zelf te doen wanneer u er zeker van bent dat de foto’s goed op de computer staan.

De opnamen zijn terug te vinden in de Verkenner bij 'Mijn afbeeldingen' of 'Mijn video’s'.

Foto's en video's kunt u met een kaartlezer van de camera overzetten naar de pc. Haal de geheugenkaart uit de camera en stop 'm in een kaartlezer. Sluit de kaartlezer vervolgens aan op de computer. We laten in onderstaande video zien hoe het werkt. Ga daarna verder met onze instructies.


Wanneer u de geheugenkaartlezer aansluit op de computer, wordt deze als 'Verwisselbare schijf' weergegeven in de Verkenner. Klik op Verwisselbare schijf en de mappen die op uw geheugenkaart staan, worden weergegeven. Per camera kunnen de mapnamen verschillen.

Let op: het kan ook zijn dat er bij u direct een venster opent om de foto's te importeren. Dan kunt u hetzelfde doen als vanaf Stap 1 bij 'Fotos importeren via kabel' omschreven staat.

Navigeer binnen de 'Verwisselbare schijf' naar uw opnamen. Dubbelklik op een map om deze te openen. In ons voorbeeld ziet u dat de opnamen in de map 'DCIM > 139 Canon' zitten. Noteer eventueel voor de volgende keer in welk mapje u de opnamen terugvindt.

U kunt uw opnamen nu kopiëren naar een map op de vaste schijf van uw computer. Bijvoorbeeld in de map 'Mijn afbeeldingen'.

Meer over werken met de Verkenner leest u in het artikel 'De Verkenner'.

Voordat u de USB-stekker uit de computer haalt, is het goed de USB-verbinding met de computer te verbreken. Dit doet u als volgt:

 • Ga naar de Verkenner.
 • Klik met de rechtermuisknop op de juiste Verwisselbare schijf.
 • Klik op Uitwerpen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.