U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Geldzaken Artikel

Energieprijzen vergelijken

Artikel

De energieprijzen kunnen variëren. Online contracten vergelijken van de diverse energieleveranciers blijft lonen.

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
4,3 / 5 (14 stemmen)
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gewijzigd op 11 sep 2023

Wanneer vergelijken?

U hebt natuurlijk wel gemerkt dat de energieprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Bij de ene energiemaatschappij wat meer dan bij de ander. Het is daarom verstandig om af en toe de contracten bij energiebedrijven te vergelijken. Wat is voordeliger: verlengen, overstappen of de wisselende kosten accepteren? Met een energievergelijker kunt u dat opzoeken.

Vergelijksites energieleveranciers

Een snelle blik online leert dat er misschien wel net zo veel vergelijkingssites zijn als energieleveranciers. Wij pikken er vier gevestigde en betrouwbare namen uit. Bedenk wel dat elke vergelijkingssite commissie krijgt. Vertrouw daarom nooit op één site. Maar vergelijk de resultaten van de sites onderling.

De sites werken op ongeveer dezelfde manier. Vul postcode en huisnummer in, geef aan om wat voor huishouden het gaat en vul het gas- en stroomverbruik in. Verder kunt u aangeven of een langer lopend vast contract gewenst is. En als u zonnepanelen op het dak hebt liggen, kunt u de zogenaamde teruglevering invullen.

Energie vergelijken Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de pagina Energie vergelijken. Scrol helemaal naar beneden en vul daar postcode en huisnummer in. Klik op Vergelijk energie en vul op vervolgpagina’s de benodigde informatie in.

Independer: energie vergelijken

Zorg, energie, hypotheek, internet: Independer geeft sinds jaar en dag een overzicht van de voordeligste contracten. Vul op de pagina Energie vergelijken uw postcode en huisnummer in. Klik op ontdek je voordeel en vul op vervolgpagina’s de benodigde informatie in.

Energie vergelijken met Gaslicht.com

De site Gaslicht.com is een van de sites van ondernemer Ben Woldring. De man die als 13-jarige Bellen.com startte, waar telefoontarieven met elkaar vergeleken konden worden. Ga naar Gaslicht.com en vul daar postcode en huisnummer in. Bijzonder aan deze site is dat de gebruiker zijn gas- en stroomverbruik kan opvragen. Dit gaat via iDIN, dat wil zeggen dat u inlogt via uw eigen bank. Heel nuttig voor wie zijn energieverbruik niet zelf kan achterhalen.

Keuze.nl: energie vergelijken

Vanaf 2007 kunnen mensen bij Keuze.nl allerlei abonnementen vergelijken. Bijvoorbeeld van energieleveranciers en internetaanbieders, maar ook woonverzekeringen en creditcards. Klik op Energie vergelijken, vul uw postcode en huisnummer in en klik op Vergelijken.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven