Menu Zoek

Energieprijzen vergelijken

Contracten energieleveranciers vergelijken
De energieprijzen kunnen variëren. Online contracten vergelijken van de diverse energieleveranciers blijft lonen.

U hebt natuurlijk wel gemerkt dat de energieprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Bij de ene energiemaatschappij wat meer dan bij de ander. Het is daarom verstandig om af en toe de contracten bij energiebedrijven te vergelijken. Wat is voordeliger: verlengen, overstappen of de wisselende kosten accepteren? Met een energievergelijker kunt u dat opzoeken.

Een snelle blik online leert dat er misschien wel net zo veel vergelijkingssites zijn als energieleveranciers. Wij pikken er vier gevestigde en betrouwbare namen uit. Bedenk wel dat elke vergelijkingssite commissie krijgt. Vertrouw daarom nooit op één site. Maar vergelijk de resultaten van de sites onderling.

De sites werken op ongeveer dezelfde manier. Vul postcode en huisnummer in, geef aan om wat voor huishouden het gaat en vul het gas- en stroomverbruik in. Verder kunt u aangeven of een langer lopend vast contract gewenst is. En als u zonnepanelen op het dak hebt liggen, kunt u de zogenaamde teruglevering invullen.

De Consumentenbond heeft de pagina Energie vergelijken. Scrol helemaal naar beneden en vul daar postcode en huisnummer in. Klik op Vergelijk energie en vul op vervolgpagina’s de benodigde informatie in.

Zorg, energie, hypotheek, internet: Independer geeft sinds jaar en dag een overzicht van de voordeligste contracten. Vul op de pagina Energie vergelijken uw postcode en huisnummer in. Klik op ontdek je voordeel en vul op vervolgpagina’s de benodigde informatie in.

De site Gaslicht.com is een van de sites van ondernemer Ben Woldring. De man die als 13-jarige Bellen.com startte, waar telefoontarieven met elkaar vergeleken konden worden. Ga naar Gaslicht.com en vul daar postcode en huisnummer in. Bijzonder aan deze site is dat de gebruiker zijn gas- en stroomverbruik kan opvragen. Dit gaat via iDIN, dat wil zeggen dat u inlogt via uw eigen bank. Heel nuttig voor wie zijn energieverbruik niet zelf kan achterhalen.

Vanaf 2007 kunnen mensen bij Keuze.nl allerlei abonnementen vergelijken. Bijvoorbeeld van energieleveranciers en internetaanbieders, maar ook woonverzekeringen en creditcards. Klik op Energie vergelijken, vul uw postcode en huisnummer in en klik op Vergelijken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.