Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 14 oktober 2021

Een seniorenwoning zoeken

Hoewel we het liefst allemaal zelfstandig ons leven willen blijven leiden, kan er een moment komen waarop hulp en ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld in de vorm van een seniorenwoning. Hoe vindt u zo'n woning?

Onder de verzamelnaam 'seniorenwoning' gaan verschillende woontypes schuil. In principe is zo'n woning bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar. Verdere criteria zijn niet vastgelegd, dus het is soms lastig te zien wat mensen bedoelen met een seniorenwoning. Wij zien als belangrijke voorwaarde dat zo'n woning mensen op leeftijd in staat stelt geheel of gedeeltelijk zelfstandig te laten wonen.

Er zijn online mogelijkheden om snel een overzicht te krijgen van het aanbod seniorenwoningen. Met daarbij aangegeven welke faciliteiten de woning in kwestie biedt. Momenteel zijn er twee sites met een overzicht van het aanbod seniorenwoningen: Woonz.nl en Zorgwoning.nl. We bespreken ze beide kort.

De site Woonz.nl biedt hulp bij het zoeken naar een huurwoning. Het aanbod is op diverse manieren te doorzoeken. Het gemakkelijkst gaat dit via het zoekveld op de homepage. Vul een plaatsnaam of postcode in, geef aan binnen welke straal gezocht mag worden en klik op Zoeken.

Onder aan de pagina staat de link Uitgebreid zoeken. Wederom kunnen een plaatsnaam of postcode worden ingevuld, maar daaronder staan ook criteria die werken als een filter over het aanbod. Klik bijvoorbeeld op Woning en daarna op Toegankelijkheid/mobiliteit. U ziet nu drie mogelijkheden met daarachter het aantal woningen. Geef bijvoorbeeld aan dat u op zoek bent naar een gelijkvloerse woning, rollatorwoning of een rolstoelwoning. Klik rechts op een aangeboden woning en kijk in de informatie die opent, of het iets voor u is.

Tot slot biedt Woonz.nl een stappenplan, te benaderen door op de homepage te klikken op Vind in 3 stappen een geschikte woning. U beantwoordt dan drie vragen: waarom zoekt u naar een woning, waar wilt u wonen en vindt u het belangrijk dat er service en gemaksdiensten zijn geregeld op locatie. Vervolgens worden beschikbare woningen getoond in een overzicht.

Op Zorgwoning.nl staat een overzicht van huur- en koopwoningen van verschillende aanbieders. De nadruk ligt op senioren die hulp nodig hebben. Daarbij is het aanbod gesplitst in 'zelfstandig' en 'onzelfstandig'. Zoeken is rechttoe rechtaan: vul op de homepage bij 'Zelfstandig' of 'Onzelfstandig' een plaatsnaam in en klik op Zoek . Vervolgens opent een overzicht van de gevonden woningen. Er staat bij door welke organisatie de woning wordt aangeboden. Rechts kunt u filters selecteren. Geef bijvoorbeeld aan dat er fysio aanwezig moet zijn of huishoudelijke hulp. Het overzicht past zich automatisch aan. Klik vervolgens op een woning en op de vervolgpagina staan de contactgegevens van de aanbieder en informatie over de woning. Denk aan hoe groot de woning is, het type woning en of er een indicatie voor zorg voor de woning nodig is.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.