Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Fotokaart versturen via internet

Fotokaartje sturen

Een ansichtkaart is leuk, maar nog leuker is een kaartje met een zelfgemaakte foto erop. Maak en verstuur ze via internet.

Kaarten via internet bestellen kent u misschien al. U kiest een van de voorbeeldkaarten uit, past de tekst aan, vult de gegevens in en na het afrekenen gaat de kaart op de post. Een moderne manier om iemand te feliciteren of iets van u te laten horen.

Fotokaarten zijn een variant op normale kaarten. In plaats van een standaardkaart te kiezen, zet u een zelfgemaakte foto erop. Dat kan op allerlei manieren. Sommige kaarten zijn al grotendeels vormgeven. In een kleiner kader zet u dan een zelfgemaakte foto. Dit soort kaarten is er veel rondom verjaardagen. Een foto van de jarige komt dan op de kaart te staan. Er is ook een ander type fotokaart: de kaart waarop uw eigen foto centraal staat. De foto (of foto's) vult de gehele voorkant van de kaart. Naar wens komt er tekst bij te staan. Dit stelt u allemaal naar eigen wens in. Is de kaart klaar? Dan rekent u af en gaat de kaart op de post.

Verschillende bedrijven bieden fotokaarten aan. Onder meer Greetz, Hallmark, HEMA en PostNL. Al deze sites en apps hebben verschillende soorten fotokaarten, zowel deels vormgegeven als geheel vrij in te vullen.

  • Hallmark is een Amerikaans bedrijf dat ook in Nederland actief is. De site heeft enorm veel keuzes. Zo zijn er niet alleen papieren fotokaarten te vinden, maar ook houten of van chocolade. Deze zijn wel een stuk duurder dan die van papier.
  • Greetz is in 2004 begonnen als de eerste online wenskaartenservice van Nederland. Het was een idee van de ondernemers Johan van Vulpen en Simen Schimmel. Na verschillende samenwerkingen met Hallmark en TNT Post, ging Greetz in 2009 verder als zelfstandig merk.
  • HEMA biedt al jarenlang een betrouwbare fotoservice met goede kwaliteit afdrukken.
  • Post.nl is bekend als postbedrijf, maar via de app biedt het steeds meer diensten aan. Zo ook het bestellen van een fotokaart.

Hoe en waar u bestelt, is een kwestie van smaak. Wel is het handig al meteen een keuze te maken voor het apparaat waarmee u bestelt. Staan uw foto's op de tablet of smartphone? Dan ligt de keuze voor een app voor de hand. Staan uw foto's op een pc, dan is bestellen via een website het handigste. Uitgangspunt is dus dat u bestelt vanaf het apparaat waarop de foto staat voor op de kaart.

We maakten twee artikelen die stap voor stap beschrijven hoe u een fotokaart bestelt bij twee Nederlandse aanbieders: Greetz.nl en de HEMA. Greetz heeft zowel een website als een app. Bestellen via de app staat stap voor stap beschreven in het artikel 'Fotokaart bestellen via de app Greetz'.

Een fotokaart bestellen bij HEMA.nl kan alleen via de website. Het warenhuis heeft wel een app, maar die biedt geen foto-bestelservice aan. In het artikel 'Fotokaart bestellen bij HEMA.nl' staat stap voor stap beschreven hoe een fotokaart bestellen in zijn werk gaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.