Menu Zoek

Foto's overzetten naar Mac

Foto's op een Mac zettenGebruik de app Foto's om van bijvoorbeeld een iPhone foto's naar de Mac over te zetten. Dit wordt ook wel 'importeren' genoemd. De app is ook de ideale plek om de foto's te beheren en te bewerken.

Op de Mac staat de app Foto's om foto's mee te beheren en te bewerken. Voordat u dat kunt doen moeten er eerst foto's in de bibliotheek van de app staan. Het programma werkt samen met iCloud-foto's. Wie deze optie gebruikt, synchroniseert automatisch de foto's van een iPhone, iPad en iCloud.com met de Mac. Daarnaast is het mogelijk om de foto's handmatig op de Mac te zetten. Dat is bijvoorbeeld handig bij het importeren van foto's van een digitale fotocamera of als u iCloud niet gebruikt. Hieronder beschrijven wij hoe dat werkt.

Als u het programma Foto's voor de eerste keer gebruikt, volgt u eerst onderstaande stappen:

 • Klik op het pictogram van de Finder (het lachende gezichtje) > Apps.
 • Dubbelklik op Foto's.
 • Een introductiescherm opent. Klik op Aan de slag.
 • Maakt u gebruik van iCloud-foto's om foto's te bewaren? Klik dan op Gebruik iCloud-foto's om deze foto's ook te openen in de app Foto's op de Mac.
 • De bibliotheek wordt aangemaakt. Dit kan even duren. Klik tot slot op Aan de slag met Foto's.

Importeer zo foto's met het programma Foto's:

 • Open het programma Foto's.
 • Verbind het apparaat, bijvoorbeeld een fotocamera of telefoon, met de Mac door middel van de meegeleverde USB-kabel. En zet het apparaat aan.
 • Bij een iPhone of iPad moet u het apparaat eerst ontgrendelen. Toets de toegangscode van het apparaat in. Een venster komt in beeld.
 • Klik op Vertrouw.
 • Er verschijnt automatisch een importscherm. U moet misschien eerst nog het aangesloten toestel ontgrendelen. Hierop staan alle foto's die op het aangesloten apparaat staan en nog niet voorkomen in de Foto's-bibliotheek.
 • Klik in de rechterbovenhoek op Importeer alle nieuwe foto's.

Wanneer u de foto's hebt geïmporteerd in het programma Foto's, kunt u ermee aan de slag. Lees in het artikel 'Foto's beheren op Mac' hoe u de foto's ordent.

U kunt foto's mooier maken door ze te bewerken. In het programma Foto's zijn daar verschillende opties voor. Lees er meer over in het artikel 'Foto's bewerken op de Mac'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.