Menu Zoek

Foto's via kabel overzetten naar Mac

Foto's op een Mac zetten
Zet met de app Foto's van bijvoorbeeld een iPhone of digitale camera foto's over naar de Mac.

Op de Mac staat de app Foto's om foto's mee te beheren en te bewerken. Voordat u dat kunt doen moeten er eerst foto's in de bibliotheek van de app staan. Het programma werkt samen met iCloud-foto's. Wie deze optie gebruikt, synchroniseert automatisch de foto's van een iPhone, iPad en iCloud.com met de Mac. Daarnaast kan je foto's handmatig op de Mac te zetten. Dat is bijvoorbeeld handig bij het importeren van foto's van een digitale fotocamera of als u iCloud niet gebruikt.

Zet als volgt foto's (en video's) vanaf de digitale camera, iPhone of iPad over naar de Mac:

 • Open het programma Foto's. Klik daarvoor op het pictogram van de Finder (het lachende gezichtje) > Apps.
 • Dubbelklik op Foto's.app.
 • Gebruikt u het programma Foto's voor de eerste keer, dan verschijnt er een introductiescherm. Klik hierin op Aan de slag en doorloop de vragen.
 • Verbind nu het apparaat, bijvoorbeeld de fotocamera of iPhone, met de Mac door middel van de meegeleverde kabel. Afhankelijk het type Mac hebt u mogelijk een verloopstekker nodig om de apparaten te koppelen.
 • Zet het apparaat aan. Bij een iPhone of iPad moet u het apparaat eerst ontgrendelen via de toegangscode, Face ID of vingerafdruk. Een venster komt in beeld.
 • Tik op het apparaat op Vertrouw en voer zo nodig uw toegangscode in.
  • Mogelijk moet u op de Mac nog klikken op Sta toe.
  • Er verschijnt automatisch een importscherm. Hierop staan alle foto's die op het aangesloten apparaat staan en nog niet voorkomen in de Foto's-bibliotheek. Selecteer eventueel een album waar de foto's naartoe moeten door bovenin te klikken in het selectievak achter 'Album'.
  • Zet eventueel een vinkje voor Verwijder onderdelen na importeren als u de foto's wilt verwijderen van het apparaat waar ze mee genomen zijn.
  • Klik in de rechterbovenhoek op Importeer alle nieuwe onderdelen. Of selecteer de gewenste foto's en klik op Importeer [aantal] geselecteerde.
  • Importeert u veel foto's, dan kan het even duren. Er verschijnt een melding wanneer het importeren klaar is. Klik op Ok.

  De foto's zijn terug te vinden onder 'Geïmporteerd' in de navigatiekolom aan de linkerkant van het programma Foto's.

  Wanneer u de foto's hebt geïmporteerd in het programma Foto's, kunt u ermee aan de slag. Lees in het artikel 'Foto's beheren op Mac' hoe u de foto's ordent.

  U kunt foto's mooier maken door ze te bewerken. In het programma Foto's zijn daar verschillende opties voor. Lees er meer over in het artikel 'Foto's bewerken op de Mac'.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.